Spaans voetbal verliest succes-trainer aan Duitse Bundesliga

door admin
Spaans voetbal verliest succes-trainer aan Duitse Bundesliga

Engelse media zoals Sun en de Daily Mail kopten al met ‘Auf wiedersehen, Pep’. Enkele dagen geleden sprak hij nog uit graag ooit eens een team in de Premier League te coachen. Hij zou hierbij doelen op Chelsea en Manchester City.

Naar verluidt is het contract tussen de 41-jarige Spanjaard en de Duitse club al voor kerst getekend. Guardiola zal vanaf juli 2013 de huidige coach Jupp Heynckes opvolgen. Heynckes maakt het seizoen gewoon af en gaat daarna met pensioen.

‘Pep Guardiola is een van de meest succesvolle trainers ter wereld en we zijn er zeker van dat hij veel licht over niet alleen de club, maar ook het gehele Duitse voetbal zal laten schijnen’, aldus algemeen directeur van Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

Beste coach

Guardiola won 14 van de 19 mogelijke titels tijdens de vier seizoenen waarin hij Spanje’s succesclub FC Barcelona trainde. Onlangs werd hij ook genomineerd als beste coach ter wereld. Die titel ging echter naar de Spaanse bondscoach, Vicente del Bosque.

Op dit moment houdt Guardiola in New York met zijn gezin een sabbatical van een jaar. Maar helemaal stoppen met werken, is nooit een optie geweest. ‘Ik ben 41 jaar en heb zin om te werken’, zo zei de succescoach.

Vele aanbiedingen

Naar eigen zeggen ontving hij vele aanbiedingen van allerlei succesvolle clubs en nationale selecties. 

Hij koos niet voor het geld maar voor de club met de beste organisatie, met de spelers en het potentiele succes dat met die combinatie te behalen is.  Aldus Guardiola’s vertegenwoordiger Josep Maria Orobitg.

Dit vind je misschien ook leuk