Honderd jaar Grand Prix Spanje

door admin
Honderd jaar Grand Prix Spanje

De Spanjaard Carlos de Salamanco won de race in een glimmende rolls-Royse. Op een paar jaren na in beide wereldoorlogen en de Spaanse Burgeroorlog werd er niet gereden. Pas vanaf eind jaren zestig werd de Formule 1 Grand Prix jaarlijks gereden.

De Grand Prix van Spanje werd voor het eerste gereden in 1951 voor het Formule 1 kampioenschap, maar tot 1967 werd de race maar 1 keer gehouden. Grote namen wonnen de race, zoals vader en zoon Hill. Zij wonnen beide de race achtereenvolgens in de jaren 1968 en 1994. Nog een vader en zoon Gilles en Jacques Villeneuve deden hetzelfde in 1981 en 1997. Niki Lauda, Ayrton Senna, Allain Prost, Nigel Mansell, Mikka Häkkinen en Michael Schumacher wonnen meerdere malen. Laatstgenoemde stond zelfs 6 keer als eerste op het podium.

De race wordt sinds 1991gehouden op het Circuit van Catalonië. In 1994 en 1997 werd de Grad Prix van Europa nog gehouden op het circuit van Jerez de la Frontera. Vanaf 2008 vond deze plaats op het stratenscircuit van Valencia.  

Dit jaar in Barcelona zullen de ogen gericht zijn op Team Red Bull Racing: Sebastian Vettel en Mark Webber. Beide coureurs wonnen de Grand Prix van Barcelona (2011 en 2010). Op 13 mei zijn de prestaties van de twee live te volgen tijdens de Grand Prix van Barcelona.

Lees hier meer

Dit vind je misschien ook leuk