Nieuw voor Nederlanders in het buitenland: de Stichting GOED

door admin
Nieuw voor Nederlanders in het buitenland: de Stichting GOED

GOED staat voor Grenzeloos Onder Eén Dak en presenteert zich inmiddels via de website www.stichtinggoed.nl. Het doel is om elke land- of regionaal gerichte Nederlandse vereniging, stichting, club of online gemeenschap in het buitenland te verbinden. De stichting streeft ernaar de anderhalf miljoen Nederlanders waar ook ter wereld te verbinden en wil zich optimaal inzetten voor hun belangen. Een tiental organisaties hebben zich in een paar dagen tijd al aangesloten als partner bij de stichting. Dat is een positief begin.

Wat doet Stichting GOED?

De Stichting wordt met de tijd verder verfijnd. Het zal daarnaast bewust een ‘work in progress’ blijven. Dat wil zeggen dat suggesties, ideeën, bezwaren en opbouwende kritiek verwerkt zullen worden. Want GOED wordt in constructieve dialoog tot stand gebracht. Kijk vast op de website en laat de stichting weten wat je ervan vindt en welke prioriteit in belangenbehartiging volgens jou vooropgesteld moet worden. GOED wil met jullie streven naar een correcte behandeling van Nederlanders verspreid over de wereld!

Hiervoor worden donateurs geworven, sponsoren benaderd en wordt overlegd over de meest succesvol geachte manier van subsidies te verkrijgen etcetera. Om echt professioneel te gaan functioneren is geld nodig, hoe spaarzaam de stichting zich ook opstelt. Tot nu toe wordt het merendeel uit eigen zak betaald door een kleine groep vrijwilligers.

Het beleid van een terugtredende Nederlandse overheid en het steeds grotere effect van bezuinigingen, heeft vooral geleid tot steeds minder dienstverlening aan de burger, die wel degelijk de effecten van deze verschraling ondervindt. De oorzaak is dat de Nederlandse overheid de NIHB-er eerder als een last dan als een lust ziet.

Betere communicatie met overheidsinstanties

Daarom is het ook het streven van Stichting GOED een betere tere communicatie te realiseren tussen diezelfde overheid- en instanties en de grote groep vertrokken Nederlanders. Het is niet altijd alleen maar onwil, maar ook vaak onwetendheid en slecht afgestemde regels, processen en procedures. De functie van de Stichting is dan ook om knelpunten en problemen, in deze, onder de aandacht te brengen en te zorgen dat er verbetering in komt. Dit kan alleen worden gerealiseerd door een duidelijke permanente dialoog aan te gaan met de achterban, de verantwoordelijke instanties en de overheid.

Hoewel we de politiek van tijd tot tijd wel zullen moeten benaderen, streven we naar een belangenbehartiging die los staat van enige politieke inmenging. We vinden dat we politiek gezien volstrekt onpartijdig moeten zijn. De consumentenbond zoekt ook niet louter naar politieke bestuurders in Den Haag om hun belangen scherp te houden. Die zoeken primair verbinding met de belangen van hun achterban, zo ook stichting GOED.

Samen kunnen we zo veel meer bereiken. Suggesties, reacties en ideeën ontvangt de Stichting GOED graag via contact@stichtinggoed.nl. Om de stichting te steunen of vrijwilliger te worden klik op deze link. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van GOED.

Dit vind je misschien ook leuk