Dit zijn de 4 mooiste fly drive bestemmingen van Spanje

door admin
Dit zijn de 4 mooiste fly drive bestemmingen van Spanje

Spanje is het land van de uitgestrekte zandstranden, maar ook van de verborgen baaitjes, imposante berggebieden en zelfs ruige vulkanen. Met een Fly Drive naar Spanje val je van de ene in de andere verbazing en ontdek je plekken waar je anders misschien nooit zou komen. Een reis vol avontuur en vrijheid!

1. Menorca, de verrassing van de Balearen

De meeste vakantiegangers die naar de Balearische eilanden vertrekken, zetten koers richting feest- en hippie-eiland Ibiza, of anders wel naar Mallorca. Het tweede grootste eiland van deze eilandengroep heeft je echter ook meer dan genoeg te bieden. Menorca is ideaal voor zonliefhebbers. Langs de kust geniet je van uitgestrekte zandstranden, maar ook van verborgen cala’s die je soms zelfs met niemand anders hoef te delen. Het groene eiland, dat grotendeels natuurreservaat is, staat overigens ook bekend als ideale bestemming voor gezinnen met (kleine) kinderen en ontleent daar zijn bijnaam ‘Buggy Island’ aan.

2. Het onontdekte Noord-Spanje

Een Fly Drive naar Spanje betreft gek genoeg maar zelden een reis naar het noorden van het land. En misschien maakt dat deze rondreis nog wel extra interessant! Je reist door regio’s als Baskenland, Asturias, of het westelijk gelegen Cantabrië dat als de groenste provincie van Spanje bekendstaat. Het heeft dan ook geen uitleg nodig dat deze reis ideaal is voor natuurliefhebbers. Een portie cultuur vind je in Bilbao met zijn bekende Guggenheim Museum. Ook kan het bedevaartsoord Santiago de Compostela onderdeel zijn van je reis. Rondreizen door Noord-Spanje maak je idealiter tussen april en oktober.

3. Andalusië, bakermat van de flamenco en de tapas

Andalusië kun je het hele jaar door bezoeken. Terwijl de temperaturen in deze Zuid-Spaanse regio in de zomer behoorlijk kunnen oplopen, zakken ze ook in de winter nooit ver onder de twintig graden. De temperamentvolle streek, die als bakermat van de flamenco en de tapas, maar ook van het stierenvechten geldt, ademt nog volop Moorse historie. Deze proef je in bijvoorbeeld het Alhambra in Granada en de Mezquita in Cordoba, maar ook in het Alcazaba in Malaga. Die laatste stad is ook nog eens een perfecte plek voor liefhebbers van strand.

4. De subtropische Canarische Eilanden

Ook op de Canarische Eilanden heerst het hele jaar door een aangenaam klimaat. Voor een fly drive naar deze archipel ben je dus niet gebonden aan de zomermaanden. Hun vulkanische oorsprong, subtropische klimaat en smeltkroes van culturen en religies bezorgen de eilanden hun ongekende aantrekkingskracht. Vanuit Nederland vlieg je in 4,5 uur naar deze archipel voor de kust van Marokko. Dankzij de relatief korte afstanden tussen de eilanden is eilandhoppen prima mogelijk. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura zijn de meest veelzijdige van de in totaal zeven eilanden. Reken hier ook op een unieke strandbeleving!

Dit vind je misschien ook leuk