De mooiste fietsroutes van Valencia op een rijtje

door admin
De mooiste fietsroutes van Valencia op een rijtje

Niet alleen de talrijke fietspaden maken het een perfecte fietsbestemming, ook het aangename klimaat het hele jaar door, vrijwel geen regendagen en de vlakke ligging dragen daar aan bij. Hieronder vind je de mooiste fietsroutes van Valencia op een rijtje. Heb je geen fiets meegenomen? Geen probleem, dan kun je altijd terecht bij Fietsverhuur Valencia!

Turia Park

Hou je van groen? Dan is het Turia Park zeker een aanrader om doorheen te fietsen. Dit 9 kilometer lange park is voorzien van een fietspad dat je langs alle mooie plekken van het park leidt. Zo kom je langs het Palau de la Música, het Gulliver klimtoestel en de dierentuin Bioparc. Daarnaast kun je onderweg regelmatig stoppen om even lekker van de natuur te genieten of aan te haken bij de vele locals die hun vrije tijd graag besteden in het park.

Van oost naar west

Om een zo breed mogelijk beeld van Valencia te krijgen, kun je de route ‘van oost naar west’ nemen. Je begint in het Cabecera park en fietst naar de Torres de Serranos (een van de oudste stadspoorten die nog overeind staat). Dan ga je verder via Plaza de Manises en Plaza de la Virgen, waar je kunt stoppen voor een bezoek aan de Kathedraal en de klokkentoren El Miguelete, naar de Puente de la Flores-brug. Hier steek je de oude rivierbedding over om het Turia Park in te gaan richting de iconische Ciudad de las Artes y las Ciencias. Van daaruit fiets je richting de haven van Valencia om het laatste stuk van de route af te leggen langs de prachtige stranden Playa de las Arenas en Platja de la Malva-Rosa.

El Palmar

Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van het fietsen langs prachtige stranden en parken dan is dit de uitgelezen route! Je vertrekt vanuit de Stad van de Kunsten en Wetenschappen richting het zuiden naar het dorpje El Palmar. Onderweg passeer je Pinedo, het L’Albufera natuurpark, Pobles del Sud (een groot natuurlijk zoetwatermeer) en het Gola de Pujol uitkijkpunt. Na ongeveer 20 kilometer arriveer je in El Palmar waar je jezelf kunt opladen voor de terugweg. Geniet hier bijvoorbeeld van de beste paella, klaargemaakt op hout.

Dit vind je misschien ook leuk