Op vakantie in Nederland? Dit zijn de leukste toeristische plekken!

door admin
Op vakantie in Nederland? Dit zijn de leukste toeristische plekken!

Spanje is natuurlijk ook geweldig, maar af en toe kan het ook enorm leuk zijn om de toeristische attracties in Nederland te bewonderen. Of misschien wil je de hoogtepunten wel delen met je kinderen die in Spanje zijn geboren. Om je te inspireren voor een volgende bezoek hebben we een paar leuke activiteiten in Nederland voor je op een rijtje gezet! Dit zijn de leukste dingen om te ondernemen met het hele gezin.

Breng een bezoekje aan de mooie stad Volendam 

De stad Volendam is het hele jaar door erg leuk om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een fijne wandeling maken langs de kade, heerlijk borrelen, lunchen, ontbijten en dineren in een van de vele sfeervolle restaurants of de prachtige omgeving met de fiets verkennen. Maar er is meer! Een leuke foto in traditionele klederdracht mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan de pittoreske plaats in Nederland. Leuk voor aan de muur in je woning onder de Spaanse zon. Een dagje Volendam is de ideale activiteit voor zowel jong als voor oud en dus het hele jaar door een leuke optie.

De culturele hoofdstad Den Haag

Den Haag is de culturele hoofdstad van Nederland. De musea van de stad zijn ongeëvenaard, waaronder het wereldberoemde Gemeentemuseum, met een indrukwekkende collectie kunstwerken van Nederlandse meesters als Vincent van Gogh en Johannes Vermeer. De stad is ook de thuisbasis van het Internationaal Strafhof, een modern architectonisch gebouw dat ook interessant is om te bezoeken. De Binnenhoftuinen en de Mauritshuistuinen zijn ook een grote aanrader. En als je op zoek bent naar leuke winkels, dan heeft Den Haag alles wat je zoekt!  

Het Nederlandse Venetië, Giethoorn

Giethoorn is een van de leukste toeristische attracties van Nederland. Hier vindt je prachtige Nederlandse grachten, traditionele houten boten en de Giethoornse cultuur, die heel anders is dan in de rest van Nederland. Het is een leuke ervaring om het dorp vanaf een bootje te bewonderen. Bezoek ook het prachtige Ekerenpark en bekijk de prachtige bloemen in het park en het nabijgelegen Keimpark. Er is ook een Giethoorn Museum, dat gewijd is aan de culturele geschiedenis van de stad, en het prachtige Eisma’s Art Nouveau Huis. 

Dit vind je misschien ook leuk