Nieuwste Por Favor verkrijgbaar

door admin
Nieuwste Por Favor verkrijgbaar

In het derde nummer van het magazine Por Favor, waarin het mooiste van Spanje aan bod komt, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de regio die nu zoveel in het nieuws is vanwege de politieke crisis rond de onafhankelijkheidsstrijd van een deel van de Catalanen. Winkels bezocht voor zijn gids de verste uithoeken in de Catalaanse Pyreneeën, passeerde vergeten dorpjes en geeft ook uitgebreid het beste van Barcelona weer. In ‘Catalonië in zes vragen en antwoorden’ komen heden, verleden en toekomst aan bod. Daarna de meest verrassende plekken van de streek tussen de bergen en de zee.

Mallorca

Dat Mallorca veel meer is dan een toeristisch eiland voor pakketreizen toont Wilke Martens aan in haar artikel ‘Geneugten onder de Marokkaanse winterzon’. Het eiland blijkt absoluut nog de moeite waard te zijn te bezoeken in de winter als de meeste toeristen met de noorderzon zijn vertrokken.

Gucci tassen gemaakt in een bergdorp

Else Beekman bracht dit nummer een bezoek aan het dorpje Ubrique, dat verscholen ligt tussen de bergen van natuurgebied Sierra de Grazalema. Wat niet veel mensen weten is dat in dit kleine bergdorp de duurste handtassen ter wereld worden gefabriceerd. Ze sprak met een aantal leerbewerkers, bezocht een fabriek en het technologisch instituut waar middels experimenten en onderzoek de toekomst van het ambacht wordt veilig gesteld.

Koninklijke familie

Joanne Vermeer toont de lezers een kijkje achter de schermen en in de geschiedenis van de Spaanse koninklijke familie. Dat die altijd onderhevig is aan flink geroddel blijkt uit beweringen dat emeritus-koning Don Juan Carlos het bed zou hebben gedeeld met bijna 5.000 vrouwen of dat de huidige koningin Letizia aan anorexia zou lijden.

Smaken van Ibiza

In ‘De smaken van Ibizia’ komt de voedselrevolutie op het Balearische eiland Ibiza aan bod. Recentelijk zijn de traditionele ingrediënten uit de landbouw en visserij er aangevuld met een overvloed aan heerlijke, ambachtelijke producten en in de winkels en op markten wordt het aanbod van lekker eten verder uitgebreid. Laat je inspireren om thuis zelf gemarineerde entraña met chimichurri of wilde paddestoelen met cognacroom op toost te maken.

Magisch

Rick Treffers reist door het magische landschap van filmisch Almería. Daar waar de enige woestijn van Europa zich uitstrekt, zijn de filmstudio’s te bezoeken waar ooit de spaghettiwesters met en van Clint Eastwoord werden opgenomen. En Almería heeft niet alleen de woestijn La Taberna, maar ook een geweldig beschermd kustgebied rond de ‘Kaap van de Agaath’: de Cabo de Gata.

Winters Spanje

Winter in Spanje? Ja die is er zeker wel. Spanje kent meer sneeuw in de winter dan Nederland en België. Alleen ligt het in het Zuid-Europese land vaak bovenop de vele bergtoppen die het land kent. Emmie Declerck gaat in op zeer divers ‘wintergenot’. Van skiën tot je laten verwennen in een luxe Spa, het kan allemaal.

En meer…

Verder in dit nummer nog aandacht voor parels van wijnen uit het zuiden van Spanje, Valencia als sinaasappelstad, een interview met een sommelier, een cavareis naar Torre de Claramunt en natuurlijk weer aandacht voor boeken, muziek, cultuur en de vaste columns van Edwin Winkels, Else Beekman, Emmie Declerck en Rick Treffers. Por Favor is nu verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. Wil je meer informatie over een abonmenent om dit mooie blad vier keer per jaar thuis te ontvangen klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk