Nederlandse ondernemers in Spanje opgelet!

door admin
Nederlandse ondernemers in Spanje opgelet!

Heeft jouw bedrijf dé visie, dé strategie, hét netwerk en dé creativiteit om te laten zien het meest succesvolle bedrijf in Spanje te zijn? Geef je dan nu op en strijd mee voor het winnen van de Nederlandse Ondernemersprijs 2018 in Spanje!

De Nederlandse Ondernemersprijs is een initiatief van de Nederlandse ambassade in Madrid in samenwerking met de Nederlandse businessclubs en de honoraire consuls. Na inzending van jouw kandidatuur, zal een onafhankelijke jury bepalen wie de 3 genomineerden zijn die uiteindelijk gaan strijden om deze eervolle titel en vervolgens zal de jury uit deze 3 de winnaar kiezen. De prijs wordt uitgereikt door Ambassadeur Van Bonzel tijdens het jaarevent van de Nederlandse businessclubs in mei 2018 in Valencia. Deze bijeenkomst biedt meteen een mooie gelegenheid te netwerken met andere Nederlandse ondernemers!

Doel Nederlandse ondernemersprijzen

Toekenning van een of meerdere Nederlandse Ondernemersprijzen heeft als doel om het Nederlandse bedrijfsleven in Spanje in het algemeen, en de genomineerde ondernemers en hun onderneming in het bijzonder, positief in Spanje te positioneren, alsmede het stimuleren van startende ondernemers in hun opstartfase. De ondernemersprijs is het uitgangspunt. Dit betekent dat bij de beoordeling de persoon als ondernemer centraal staat, echter dit kan niet los gezien worden van de onderneming waaraan leiding gegeven wordt. Het bedrijf kan al langer succesvol zijn in Spanje, of de eerste stappen hebben gezet. Daarom kennen we twee prijzen toe:

  1. Ondernemer van het jaar: voor ondernemers met een gevestigd bedrijf, die minimaal 4 jaar aan het ondernemen is in Spanje (3 afgesloten boekjaren);
  2. Starter van het jaar: zijnde een ondernemer die tussen de 1 en 4 jaar actief is in Spanje (minimaal 1 afgesloten boekjaar).

Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname. De prijs is bedoeld voor een Nederlandse ondernemer/onderneemster die actief is in Spanje. Dit betreft in de regel een Nederlands mkb-bedrijf, maar kan ook een start-up bedrijf zijn. Aangemelde kandidaten worden eerst beoordeeld, of zij toegelaten kunnen worden tot deelname aan de competitie. Daarbij gelden de volgende criteria:

  • De verkiezing is voor Nederlandse ondernemers, die hun bedrijf gestart zijn vóór 1 januari 2015;
  • Voor starters geldt dat ze hun bedrijf gestart zijn voor 1 januari 2017;
  • De deelnemer is eigenaar/directeur-grootaandeelhouder van de onderneming;
  • De hoofdvestiging van de organisatie is gevestigd in Spanje;
  • Voor de zelfstandig ondernemer in Spanje die werkt met producten/diensten van een bedrijf dat in Nederland gevestigd is, is deelname mogelijk;
  • De deelnemer stemt in met het reglement van de Nederlandse Ondernemersprijs;
  • Eventuele sponsoren kunnen niet meedingen.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 januari 2018 t/m 28 februari 2018. Vul dit inschrijfformulier in en stuur deze naar mad-ea@minbuza.nl onder vermelding van ”Nederlandse Ondernemersprijs 2018”.

Dit vind je misschien ook leuk