Milieugroep doet aangifte van massale slacht wilde herten in Andalusië

door admin
Milieugroep doet aangifte van massale slacht wilde herten in Andalusië

De herten werden volgens de actiegroep ‘uitgeroeid’ op Finca Jarrama. Deze ligt in een Europees beschermd natuurgebied rond de rivier Guadiamar. Het gebied raakte grotendeels verwoest bij de bosbrand die op 8 september afgelopen zomer plaatsvond en waarbij 4.000 hectare bos in vlammen opging. 

De actiegroep laakt volgens EFE Verde het feit dat de dieren zijn afgeschoten zonder enige vorm van selectie vooraf. De meerderheid zou volgens de actievoerders jonge – en zwangere – vrouwtjes betreffen en erg jonge dieren. 

Volgens de Andalusische regering viel het neerschieten van de herten binnen het Plan Integrado de Caza geldig voor het betreffende gebied. De zone moet herstellen en daarom moeten er minder herten rondlopen, zodat de vegetatie weer de kans krijgt om te groeien. Als dat niet gebeurt, zijn het uiteindelijk, naast alle andere fauna, de herten die zelf gedupeerd raken als er te weinig te eten is. De Junta voegt nog in een verklaring toe dat ‘het controleren van fauna nooit een plezierige taak is’. 

Ecologistas en Acción is van mening dat men ook het hek om het natuurgebied tijdelijk had kunnen verwijderen, zodat de dieren zelf een ander heenkomen kunnen zoeken, waardoor het niet nodig was geweest ze neer te schieten. Bovendien had er een selectie vooraf plaats moeten vinden, zodat op zijn minst de zwangere vrouwtjes en de jongste en gezondste mannetjes gerespecteerd hadden kunnen worden.

De regioregering heeft twee volgende jachtrondes gepland op zaterdag 13 en zondag 21 januari. De actiegroep doet er middels de administratieve aangifte alles aan om deze te voorkomen.

Dit vind je misschien ook leuk