Liter diesel kost op veel plaatsen in Spanje minder dan een euro

door admin
Liter diesel kost op veel plaatsen in Spanje minder dan een euro

De literprijs van diesel rond de regio Madrid is bij veel tankstations onder de grens van een euro gezakt. Het zijn voornamelijk de merkloze pompstations – ook wel witte merken genoemd – die hun prijzen verlaagden en merken zoals Repsol, Cepsa en Shell zijn nog niet meegegaan in de prijsverlaging in deze regio. Wel hebben deze merken hun prijzen onder de eurogrens laten zakken in de gebieden rondom Barcelona en andere regio’s in Catalonië. De prijsverlaging is in vele andere regio’s in Spanje doorgevoerd en de verwachting is dat de gebieden waar de literprijs van diesel onder de euro zakt, groter zullen worden de komende tijd.

Mensen die tankkaarten gebruiken, kunnen deze ook in Spanje gebruiken. Ze zullen door de lage literprijs van diesel aangenaam verrast zijn wanneer ze de rekening achteraf gepresenteerd krijgen.

Ondanks de daling van de prijs van een liter diesel, is de prijs voor een liter benzine de afgelopen tijd juist weer stijgende. Duidelijk is wel dat de prijzen voor zowel benzine als diesel op jaarbasis omhoog zijn gegaan. 

Fluctuerende brandstofprijzen

Dat brandstofprijzen fluctueren, is bekend. Vooral bij witte pompen is de brandstofprijs onderhevig aan het fenomeen van vraag en aanbod. Desondanks is er niets mis met de brandstof van merkloze pompstations. Zij kopen net zoals de merkstations in bij raffinaderijen van deze merken.

Brandstof goedkoop in Spanje

Spanje is nog altijd een van de landen in Europa waar je zeer voordelig je tank kunt volgooien als je met de auto op vakantie bent. Probeer dan ook slim te tanken onderweg en de tank in de duurdere brandstoflanden minimaal te vullen. De toekomst zal moeten uitwijzen hoe de prijs voor een liter benzine of diesel in Spanje zich verder gaat ontwikkelen. Op internet zijn er voldoende websites te vinden waar de brandstofprijzen kunnen worden vergeleken.

 

Dit vind je misschien ook leuk