Als je je huis in Zuid-Spanje wilt verkopen…

door admin
Als je je huis in Zuid-Spanje wilt verkopen...

Zoals al genoegzaam bekend is, werkt de onroerend goedmarkt in Spanje heel anders dan in Nederland en België. Een gedegen voorbereiding en een goede begeleiding door professionals is daarom erg aan te bevelen. Daarnaast heb je wat kennis van de markt nodig. Want wie zijn je potentiële kopers? Waar komen ze vandaan en waar vind je ze? Deels hangen de antwoorden op die vragen natuurlijk af van de plaats waar je woning staat. Is dat aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje, dan vormen feitelijk tientallen nationaliteiten je doelgroep. Want als je je enkel op Nederlanders en Vlamingen richt, wat gezien de taal die je gemeenschappelijk hebt wel aanlokkelijk zou zijn, verklein je je doelgroep flink en loop je zeker interessante kopers mis. 

Vervolgens komen vragen op als hoe je die brede groep aan potentiële kopers bereikt, met welke kosten je als verkoper nog rekening dient te houden en met welke vraagprijs je begint. Die prijs moet natuurlijk aansluiten op de huidige markt en niet enkel zijn gebaseerd op hoeveel je ooit zelf voor je woning hebt betaald. Om deze vragen en meer te beantwoorden en er zeker van te zijn dat je geen zaken over het hoofd ziet die je in het geval van een woningverkoop veel geld kunnen kosten, is het inschakelen van een goede verkoopmakelaar onontbeerlijk en ook echt in je eigen belang. Die professionele verkoopmakelaar kan op basis van zijn kennis, ervaring en professionaliteit je helpen de woning zo goed mogelijk aan te bieden en er zo snel mogelijk kopers voor te vinden. Daaromheen leidt hij of zij het gehele proces van bezichtigingen en verzorgt de benodigde documenten. 

Megens Real Estate

Aan de Costa del Sol is Megens Real Estate zo’n gespecialiseerde verkoopmakelaar. Eigenaar en oprichter Eduard Megens heeft al ruim 14 jaar ervaring aan deze kust en daarom een bewezen staat van dienst. Zijn makelaarskantoor is erkend door SIRA en lid van de Council of Residential Specialists (CRS), de Amerikaanse evenknie van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Veel nieuwe klanten komen bij Megens Real Estate terecht door aanbevelingen of via mond-tot-mondreclame. Referenties stelt Megens Real Estate op aanvraag graag beschikbaar. Dit kantoor stelt uw belang voorop en gaat veel verder in de dienstverlening rond de verkoop van je woning dan enkel het ‘listen’ of registreren van uw woning als te koop staand. Megens Real Estate treedt op als je enige aanspreekpunt en dat houdt automatisch in dat je een uitgebreide dienstverlening ontvangt. 

Deze omvat onder meer een gedegen opname van je woning. Dat wil zeggen dat de bij een overdracht benodigde documenten al op voorhand worden verzameld. Verder krijg je een uitstekend advies over een marktconforme vraagprijs en advies over een low-cost, high impact methode om de verkooptijd te verkorten. Megens werkt samen met andere succesvolle makelaars aan de kust en kan daardoor goede potentiële kopers van ‘dagjesmensen’ onderscheiden. Bij elke bezichtiging zorgt Megens voor de beste presentatie van je huis, want de eerste indruk is immers de allerbelangrijkste. Na elke bezichtiging volgt er een uitgebreide feedback. Bovendien wordt je woning herhaaldelijk gepromoot en via verschillende kanalen bij kopers onder de aandacht gebracht, totdat er een indicatie van interesse is. Vervolgens onderhandelt Megens zo gewenst in jouw plaats over de beste prijs en de bijborende condities. 

Bezichtigingen

Op zich is het heel positief wanneer menen je huis willen komen bekijken. Praktisch gezien is het echter vaak een heel gedoe, zeker als je zelf nog in de woning woont. Megens Real Estate kan dit proces, ook als je zelf niet in Spanje verblijft, van je overnemen en ervoor zorgen dat je woning zo ideaal mogelijk wordt gepresenteerd. Potentiële kopers willen namelijk niet nog door allerlei dingen ‘heen’ hoeven kijken om er hun ideale woning in te kunnen herkennen.

Tips voor een goede verkooppresentatie van je huis

Van Megens Real Estate ontvang je hier vast enkele tips voor een goede verkooppresentatie van je huis in Spanje:

Creëer een neutrale omgeving

Haal persoonlijke spullen uit het zicht, zorg dat het huis goed schoon is en gebruik neutrale kleuren.

Juiste plaats voor meubels

Haal overbodige meubels (tijdelijk) weg, plaats kleding en andere (losse, persoonlijke) spullen in een opslag en plaats meubels los van de muur. Zo voelt de ruimte groter aan.

Verlichting en sfeer

Zorg voor een goede (sfeervolle) verlichting en zet die ook aan tijdens een bezichtiging.

Opgeruimde keuken en badkamers

Zorg voor een uiterst schone keuken en badkamer en haal ook hier overbodige spullen weg. Houd oppervlakken zoveel mogelijk leeg en laat alle er zo nieuw mogelijk uitzien. 

Geur en temperatuur

Vermijd een muffe geur in je huis. Kom je er niet vaak, ventileer je woning dan goed voor een bezichtiging. Zorg voor een aangename temperatuur, zowel in de winter als in de zomer.

Voor meer tips of meer informatie over het verkopen van je woning kun je vrijblijvend contact opnemen met Megens Real Estate. Kijk op de website of bel naar +34 951 204 286.

Dit vind je misschien ook leuk