Winterinspiratie over Spanje nodig?

door admin
Winterinspiratie over Spanje nodig?

Met leuke winacties, verrassende recepten, unieke adresjes en tips of suggesties voor een cultureel uitje en natuurlijk reportages over de mooiste plekjes in het land of op de eilanden kom je nooit tekort aan ideeën. ESpanje! kijkt namelijk veel verder dan de bekende streken, maar duikt ook regelmatig in ‘La España profunda’, het echte, diepe Spanje met serene eeuwenoude dorpjes, overweldigende natuur, immense stilte. 

Gran Canaria

Dit maal duikt ESpanje! diep in het binnenland achter de toeristenstranden op Gran Canaria. Met magnifieke landschappen die het decor vormen van westernfilms en waar je nauwelijks iemand tegenkomt. Zeven dagen puur genieten met dorphoppen, wandelingen maken, geschiedenis, een tocht door een mini-Sahara en winkelen in Las Palmas. Het kan er allemaal.

El Bierzo en La Maragetería

Het diepe, onbekende Spanje dat ditmaal voor het voetlicht komt is El Bierzo en La Maragatería, twee streken in de noordelijke provincie León. Hier liggen de Camino Francés van de Camino de Santiago en de Camino de la Plata.

Costa Tropical

We kennen allemaal de Costa del Sol, de Costa Blanca en de Costa Brava wel, maar wil je meer weten over de Costa Tropical? Snel dan naar de winkel en lees het artikel over de bijzonderheden langs kust van de provincie Granada van Jeroen Stultiens en Sophie Bruinsma, twee Nederlanders die er wonen en werken.

Meesters in Madrid

Ruimte voor kunst is er in het artikel Meesters in Madrid. Een rondje langs het Prado, het Reina Sofía en het Thyssen-Bornemisza in de zogenoemde triángulo del arte biedt verassend zicht op alle topstukken die je er kunt vinden en de verborgen pareltjes. 

Knoflook 

ESpanje! reist dit nummer ook af naar Las Pedroñeras, de hoofdstad van de knoflook op de Castiliaanse hoogvlakte. Uitgestrekte akkers tonen bijeen gebonden bundeltjes die wat lijken op prei maar in werkelijkheid knoflookbollen blijken te zijn. Julio Bacete is knoflookteler en vertelt alles over deze belangrijke smaakmaker.

Tapas en Camino de Santiago

Verder vind je nog recepten voor heerlijke tapas, een reportage waarin twee journalisten Cees Nooteboom achterna reizen in zijn Omweg naar Santiago en een verslag van journalist Jenneke van Genechten die vijf weken lang 800 kilometer lang deze Camino zelf bewandelde. 

ESpanje! magazine

ESpanje! verschijnt vier keer per jaar en is verkrijgbaar in België en Nederland. Losse, eerder verschenen nummers zijn ook via de website verkrijgbaar voor 5,95 euro. Een jaarabonnement (4 nummers) in Nederland kost 19,50 euro, in België en Spanje 31,50 euro en in overige landen 51,50 euro.

Dit vind je misschien ook leuk