Uitbreiding Caminito del Rey wacht op toestemming wisselende regioregering

door admin
Uitbreiding Caminito del Rey wacht op toestemming wisselende regioregering

Nu de regioregering een andere samenstelling krijgt is er nog een kink in de kabel mogelijk. Sinds de opening in 2015 van het spectaculaire wandelpad door de kloof Los Gaitanes bij El Chorro in de provincie Málaga is het een daverend succes. Dat bracht de provincie Málaga ertoe een manier te bedenken om nog meer profijt uit deze bezienswaardigheid te halen. Al in mei 2018 werd de uitbreiding van het pad door de bossen van El Chorro aangekondigd. De plannen met het verzoek om daar vergunningen voor te krijgen, liggen al sinds april in Sevilla.

De uitbreiding van de Caminito del Rey beslaat drie nieuwe paden en de pasarela (het houten vlonderpad dat aan de kloofwand is bevestigd) wordt met 350 meter verlengd. Die drie delen samen hebben een lengte van zeven kilometer. Met de zeven bestaande kilometers pad erbij betekent dat dus een verdubbeling. Voor de uitvoering van het plan heeft de provincie 1,7 miljoen euro gereserveerd.

Het eerste deel valt samen met de bestaande ‘sendero del Almorchón’ en leidt via de hangbrug langs de voorkant van de kloof in oostelijke richting langs de rots het bos in. Aan het einde hiervan is een splitsing met twee bestaande paden die de bossen in leiden. Een van de twee paden gaat naar de Pico del Convento en de Mirador de las Buitreras en eindigt bij de Sillón del Rey op 2,5 kilometer in noordelijke richting.

Het andere pad verbindt het fraaie natuurgebied in het bos met het bezoekerscentrum. Dit is al helemaal klaar, maar nog niet geopend. Dit pad biedt de meeste mogelijkheden voor de bezoekers omdat het hen terugbrengt op de plek waar de auto’s geparkeerd kunnen worden. Nu moeten wandelaars nog een transferbus nemen die hen in 20 minuten bij hun auto’s afzet. De bestaande paden zullen worden verbeterd en er komen routeborden.

Elias Bendodo, afgevaardigde Cultuur van de provincie, gaf opnieuw aan bij de Junta met klem te hebben verzocht op een snelle behandeling van de administratieve processen. Als de vergunningen gegeven zijn, dan kan de uitvoering van de uitbreiding binnen een jaar zijn afgerond, zo verzekerde hij in Diario Sur.

Sinds de kostbare en omvangrijke reparatie en verbouwing van het Pad van de Koning door de kloof Los Gaitanes werd dit al door ruim 1,2 miljoen bezoekers, waaronder veel Nederlanders, bewandeld. Wie het pad wil lopen moet er altijd snel bij zijn als de kaarten voor een nieuw seizoen worden vrijgegeven om op populaire weekend- en feestdagen nog kaarten te kunnen bemachtigen, zo populair is de Caminito del Rey inmiddels.

Dit vind je misschien ook leuk