Lange wachttijden in de Spaanse publieke zorg

door admin
Lange wachttijden in de Spaanse publieke zorg

Zoals aangegeven in dit artikel in de krant Sur wijst een recent onderzoek uit dat er in Málaga 100.000 mensen meer op de wachtlijst staan dan dat er eerder was aangegeven. Geen van de provincies in Málaga komt er goed uit, maar Málaga komt als slechtste uit de bus.

Bij Hypotienda krijgen wij regelmatig de vraag waarom het nog nodig zou zijn om een particuliere zorgverzekering af te sluiten als men toch al recht heeft op de publieke zorg vanuit de Seguridad Social? Naast vele andere voordelen zoals een privé kamer in ziekenhuis, persoonlijke zorg of het niet nodig hebben van een doorverwijzing van de huisarts voor een bezoek aan een specialist, zijn de wachttijden toch wel een van de hoofdredenen om naast de Seguridad Social ook altijd een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Uiteindelijk is het als je iets krijgt van belang dat je zo spoedig mogelijk geholpen wordt om erger te voorkomen. 

Een ander artikel dat recent werd gepubliceerd in de krant El Pais liet zien dat de lange wachttijden in de publieke zorg ervoor gezorgd hebben dat het aantal ziekenhuisbedden in de privé zorg toeneemt en in de publieke zorg afneemt. Uit gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek INE blijkt dat de privé sector in 2018 een groei van 5,6% vertoonde en dat één op de vijf gezinnen in Spanje een particuliere zorgverzekering heeft.

Het risico van de bezuinigingen, met lange wachttijden tot gevolg, is dat op een gegeven moment alleen degenen die zich een particuliere zorgverzekering kunnen veroorloven snelle toegang hebben tot zorg. Dat zou niet zo moeten zijn, maar gelukkig worden particuliere zorgverzekeringen steeds toegankelijker en zijn er zeer betaalbare mogelijkheden. 

Voor meer informatie omtrent particuliere zorgverzekeringen in Spanje en/of het ontvangen van een offerte, neem dan vrijblijvend contact op met Hypotienda. Tel: 0034 951 319 383/ Email info@hypotienda.com/ of kijk op www.hypotienda.com

Dit vind je misschien ook leuk