Vakantie naar Granada: de hoogtepunten

door admin
Vakantie naar Granada: de hoogtepunten

Spanje heeft naast zon, zee en strand ook landinwaarts heel erg veel te bieden. Lees snel verder over wat je kunt zien en doen in Granada én hoe je het beste een lange reis kunt financieren.

De stad zelf

Vol met geschiedenis, cultuur en lekker eten: een paar woorden die Granada precies beschrijven. De belangrijkste toeristische attractie is het Alhambra. Dit is hét icoon van de stad en het meest bezocht. Het is slim van tevoren een kaartje te kopen, aangezien er met tijdvakken wordt gewerkt. Zo wordt de toestroom van toeristen gecontroleerd en hoef je niet te lang in de rij voor de kassa te staan.

Het Alhambra is een oud Arabisch paleis en verdedigingsfort, gelegen op een heuvel. Naast prachtige uitzichten, kun je er genieten van de indrukwekkende Arabische architectuur en gedetailleerde versieringen op de muren. Het Albaicín, een van de oudste wijken op een andere heuvel tegenover het Alhambra, is ook een aanrader. Lopend door de sfeervolle, smalle straatjes kom je overal kleine winkeltjes tegen met Arabische souvenirs en gezellige theehuisjes. Het is een flinke klim, maar als je helemaal naar de top van de heuvel gaat, kom je bij Mirador San Nicolas. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op het Alhambra en de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada erachter.

Tapas

Naast alle cultuur die je kunt opsnuiven, moet er ook af en toe ook een pauze worden genomen in één van de vele tapasrestaurantjes van Granada. Het concept is hier, net als op andere plaatsen in de provincie Granada, uniek. Bestel wat te drinken en je krijgt er een kleine tapa bij. Dit kan een klein bordje paella zijn, of bijvoorbeeld tortilla de patata.

De beste restaurants in het centrum zijn onder andere ‘El Reventaero’, waar je ook bij de koffie een tapa krijgt in de vorm van een toetje. Of probeer de gefrituurde visjes bij ‘Casa Julio’. Vergeet ook vooral niet de Spaanse ham te bestellen. Die werd trouwens volop geserveerd tijdens de Oscars op 24 februari.

Financiering van de vakantie

Soms kan het voorkomen dat je de financiering van de reis niet helemaal rondkrijgt. Je kunt natuurlijk iedere maand een bedrag apart leggen en zo beetje bij beetje sparen. Ook je vakantiegeld kun je volledig gebruiken voor het betalen van je reis. Als je langere tijd op reis gaat en meer geld nodig hebt voor bijvoorbeeld verschillende overnachtingen, dan kun je een lening overwegen. Het is daarbij belangrijk dat je de voor en nadelen van een lening goed bekijkt. Aan iedere lening zit een rente vast en je zult alles altijd moeten terug betalen. Er bestaan verschillende websites waar je de beste leningen voor jouw persoonlijke situatie kunt vergelijken. In ieder geval wensen wij je veel plezier in Granada!

Dit vind je misschien ook leuk