Higueron Hotel Málaga opnieuw open na omvangrijke renovatie

door admin
Higueron Hotel Málaga opnieuw open na omvangrijke renovatie

Daarmee gaat het hotel nog een trapje hoger op de schaal van luxe en comfort, nadat het tot de renovatie onder het merk Double Tree by Hilton viel. Voor de aangebrachte wijzigingen en de uitbreiding van het hotel was een investering van 22 miljoen euro nodig.

De eerste gasten (die minimaal 16 jaar dienen te zijn) kunnen vanaf 14 juni aanstaande het resultaat van de werkzaamheden met eigen ogen bewonderen. Dan gaat het hotel weer open met een totaal van 290 kamers en suites. Aan de 117 kamers die er al waren, zijn 113 Premium Suites toegevoegd die allemaal te vinden zijn in een nieuwe toren. Daar is nu eveneens het grootste concentiecentrum van de provincie Málaga gevestigd. Dit omvat 1.300 vierkante meter en biedt plaats aan 1.000 personen voor allerhande events en bijeenkomsten.

Samen met de uitbreiding van het hotel, is ook de zone rond het zwembad uitgebreid met bijna 2.700 vierkante meter aan Mediterrane tuinen met Balinese ligbedden, een jacuzzi en waterspelen.

Moderne kunst

Kunstliefhebbers kunnen vanaf juni terecht in Higueron Hotel Málaga Curio Collection by Hilton om daar de eigen kunstcollectie of de wisselende exposities van moderne kunst van de meest hoogstaande Spaanse kunstenaars te bewonderen.

Duurzaamheid

Reserva del Higueron Resort legt zich met het nieuwe project nog meer toe op duurzaamheid en toont bij de diverse activiteiten respect voor het milieu. De basis hiervan wordt gevormd door de eigen viskwekerij annex moestuin op basis van de duurzame aquaponics-methode. Deze wordt beheerd door een team onder leiding van chefkok Diego Gallegos. In de keuken van zijn restaurant Sollo, met één Michelinster, gebruikt hij uitsluitend duurzame ingrediënten die grotendeels afkomstig zijn die viskwekerij annex groentetuin. Met het concept ‘gastroponics’ is Sollo het eerste restaurant met Michelinster ter wereld dat 100 procent duurzaam is.

Uitmuntendheid op elk vlak

De algemeen directeur van Reserva del Higueron Resort, José Navas, toont zich zeer tevreden over het project en verklaarde tegen de pers dat ‘dit project is toegewijd aan de uitmuntendheid op elk vlak en in alle vormen en we zijn verheugd om de gasten een unieke ervaring te kunnen bieden in een fantastische omgeving nadat het hotel in juni opnieuw wordt geopend’.

Het nieuwe gedeelte van Higueron Hotel Malaga Curio Collection by Hilton werd ontworpen door de Amerikaanse architect Robin Chiang, tevens professor aan de universiteit van Berkeley. In zijn ontwerp zijn hout en ijzer de belangrijkste architectonische componenten.

Uniek resort

Higuerón Hotel Curio Collection By Hilton Resort & Spa Reserva del Higueron is een uniek, modern, comfortabel en ruim opgezet resort voor volwassenen van 16 jaar of ouder. Kom tot rust in een van de meest opwindende bestemmingen in Europa en verwen jezelf met een combinatie van ongekende ervaringen op het gebied van sport, ontspanning, gastronomie, gezondheid, nachtleven en excursies. 

Dit vind je misschien ook leuk