Spanje’s meest populaire bestemmingen

door admin
Spanje's meest populaire bestemmingen

En daar zijn de buitenlandse toeristen nog niet eens bij meegerekend. Het land is zo populair onder toeristen vanwege het oeverloze aanbod aan bestemmingen. Of je nu rust en stilte wilt in het binnenland, graag wilt proeven van de lokale gastronomie, wilt bijkomen en bijkleuren op een strand, je wilt vergapen aan prachtige landschappen of je wilt laven aan het enorme aanbod aan culturele bezienswaardigheden en monumenten, in Spanje is er voor elk wat wils. 

Samen met reisorganisatie TUI zetten wij de meest populaire bestemmingen in Spanje op een rijtje. 

1) De Costa’s

Goudgele stranden, palmenboulevards vol tapasbarretjes, visrestaurants en bruisende badplaatsen zorgen ervoor dat de Spaanse Costa’s geliefd zijn bij zonaanbidders. De oostelijke kustlijn van Spanje kun je een grote Costa noemen. Al hebben de verschillende kusten wel allemaal een eigen naam en eigen gezicht. Zo dankt de noordelijke Costa Brava (ruige kust) zijn naam aan de grillige kustlijn met ruige kliffen, idyllische baaitjes en authentieke vissersdorpen. Terwijl aan de zuidelijke Costa del Sol mondaine badplaatsen als Nerja, Marbella en Estepona en schilderachtige pueblos blancos de boventoon voeren. En of je nu verblijft in een luxe hotel of een kleinschalig appartement; TUI heeft het.

2) De eilanden

Spanje is meer dan alleen het vasteland. In de Atlantische Oceaan liggen de zonnige Canarische Eilanden en in de Middellandse Zee zijn de Balearen te vinden. Wie tijdens de vakantie in Spanje optimaal van de zon wil genieten – ook gedurende de wintermaanden – kan terecht op eilanden als Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Op deze Canarische Eilanden schijnt de zon het hele jaar door en kun je dus ook buiten het hoogseizoen zonnebaden op het strand. De Balearen, met de eilanden Mallorca en Ibiza, staan bekend om het hippe uitgaansleven, de schilderachtige baaien en een azuurblauwe zee. Een feestje bouwen op deze eilanden gaat zeker wel lukken.

3) De Spaanse steden

Natuurlijk mogen steden als Madrid, Barcelona, Valencia en Málaga niet ontbreken in dit lijstje. De zomer is misschien niet de juiste periode om een stedentrip Spanje te boeken, maar omdat Valencia, Barcelona en Malaga langgerekte stadsstranden hebben, kun je er na het sightseeing prima ontspannen. En in steden als Madrid en Sevilla is het goed toeven op het terras van een bodega met een verkoelend glas tinto de verano en een bord vol tapas. Wie toch de culturele trekpleisters wil bewonderen kan het best in het voorjaar of in het najaar een stedentrip Spanje boeken. Het is dan niet te heet, maar nog wel lekker om buiten te zitten. Vamos!

Dit vind je misschien ook leuk