Update over hulpactie voor Spaans asiel van overleden Peter Koekebakker

door admin
Update over hulpactie voor Spaans asiel van overleden Peter Koekebakker

De Stichting Animal in Need doet er sindsdien alles aan om de dieren te redden en startte een grote geldinzamelingsactie om zelf de grond te kunnen kopen voor 165.000 euro. Ze zouden tot 31 juli de tijd hebben om het geld bij elkaar te krijgen. Dat was een erg grote uitdaging, maar geen onmogelijke. Tot de verkoper roet in het eten gooide met diverse onvoorspelbare acties.

Allereerst verhoogde hij volledig uit het niets de vraagprijs met 100.000 euro. Daarop heeft Animal in Need, geholpen door advocaat Robert Lassche wederom de reeds besproken en meer dan redelijke prijs voor de grond geboden. De schokkende reactie daarop was: ‘Sorry mensen, ik bood het jullie uit beleefdheid aan, maar heb het al verkocht’.

Doordat de man al eerder onbetrouwbaar is gebleken, zag het team zich genoodzaakt met een plan B te kome. De nieuwe oplossing is dat men nu op zoek is naar een ander stuk grond van dezelfde grootte, met betere faciliteiten en in een veiliger deel van de plaats La Linea de la Concepción (Cádiz). Daar zal dan een heel nieuw asiel worden gebouwd. Ondertussen zal de juridische hulp van Animal in Need in Spanje alle uitzetprocedures die de verkoper ongetwijfeld zal aanspannen aanvechten. Dat geeft de stichting hopelijk voldoende tijd om het nieuwe asiel te bouwen en alle dieren daarmee te kunnen redden.

‘We weten dat dit een megaklus is, dat het heel veel geld, bloed, zweet en tranen gaat kosten en dat het een zware strijd zal worden, maar we weten ook dat dit gaat lukken!!!’, schrijft Animal in Need op haar Facebookpagina. ‘We vechten door totdat alle honden en andere dieren veilig zijn!’

Dankzij alle hulp tot nu toe kwam Animal in Need nog maar 28.000 euro tekort om de initiële aankoopsom van 165.000 euro te kunnen betalen. Nu zullen alle donaties heel hard nodig zijn om de nieuwe grond te kopen en het nieuwe asiel te bouwen. Animal in Need wil alle mensen die tot nu toe hebben gesteund met ‘lieve, hartverwarmende woorden en ontroerende acties en de duizenden fantastische donateurs vanuit het diepst van het hart bedanken’.

Hoe kun je helpen?

Wil je Animal in Need helpen, dan kan dat via de speciaal hiertoe geopende Nederlandse rekening NL11RABO 0381 6547 96 t.a.v Stichting Second Chance Foundation/Animalinneed te Poeldijk of middels Paypal. Ook het standaardrekeningnummer van Animal in Need kan worden gebruikt. Vermeld dan bij je storting ‘redden asiel’.

Lees ook: Honderden door Nederlander in Spanje geredde dieren dreigen te worden afgemaakt

Dit vind je misschien ook leuk