Redenen om nu in Spanje te investeren

door admin
Redenen om nu in Spanje te investeren

Doe je dat in een woning aan een aan de Costa’s, dan is het voordeel dat je je nieuwe stulp ook als vakantiewoning kunt verhuren voor extra rendement. Mensen kiezen ook regelmatig voor emigratie omdat ze in Spanje een nieuw leven willen opbouwen. Veruit de populairste Spaanse kust waar Nederlanders en Belgen huizen kopen is de Costa Blanca. Met het hele jaar door zon, prachtige stranden, een fraai binnenland en mooie steden dichtbij heeft deze kust veel te bieden.

Gunstige ligging

Vanaf de Costa Blanca ben je relatief snel in interessante Spaanse steden zoals Valencia, Alicante en Murcia. Met de hogesnelheidstrein sta je vanuit Valencia en Alicante binnen korte tijd in het centrum van Madrid, Sevilla of Barcelona. En wat niet veel mensen beseffen: er is slechts een rit van 3,5 uur nodig om in de winter op de besneeuwde pistes van de Sierra Nevada te staan!

Goede vliegverbindingen

De Spaanse oostkust is prima bereikbaar met het vliegtuig vanuit bijna elke Nederlandse of Belgische luchthavens en een aantal Duitse. Binnen drie uur vliegen sta je al op het vliegveld van Alicante, Valencia of Murcia.

Een goede investering

Met een zeer lage rente op leningen is het afsluiten van een hypotheek nu vrij gunstig. Eveneens gunstig is de huurmarkt aan de Costa Blanca. Steeds meer vakantiegangers kiezen ervoor een appartement of vakantievilla te huren in plaats van in een hotel te verblijven. Zo kun je je investering met de huurinkomsten terugverdienen in de periodes dat je zelf niet van je woning in Spanje gebruik maakt of kunt maken.  

Goed (micro)klimaat

In Spanje schijnt de zon meer dan 320 dagen per jaar. De gemiddelde temperatuur is 18⁰C, dit betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en het in de winter relatief warm is. Je kunt er het hele jaar door veel buiten zijn. Dat maakt het bovendien tot een aangenaam gebied voor mensen met ademhalingsproblemen, astma, huidproblemen en allergieën. Mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit microklimaat.

Gunstig prijsniveau

Winkelen in Spanje is goedkoop als je het vergelijkt met de prijzen in Nederland en België. Een volle boodschappentas  is zo dertig procent goedkoper. Tel daarbij op dat de prijzen in de horeca nog veel lager liggen en zie jezelf al heerlijk zitten op een terrasje in de avondzon uitkijkend over de zee en genietend van wat lekkere tapas of een smaakvolle paella.

De Spaanse keuken

Het mediterrane dieet wordt herhaaldelijk in verband gebracht met de hoge levensverwachting van de Spanjaarden. Die zou in het jaar 2040 die van de Japanners overstijgen en de hoogste ter wereld zijn. Op het Spaanse menu staan veel groenten, peulvruchten en fruit. Bijkomend voordeel is dat Spanjaarden graag met zijn allen eten en er dus ook goed de tijd voor nemen wat eten tot een uiterst sociaal gebeuren maakt. Omdat er zoveel nationaliteiten aan de Costa Blanca wonen of verblijven is het aanbod aan restaurants eindeloos. Welke keuken of smaak je ook zoekt, het is er.

Cultuur en natuur bij de hand

Meer naar het zuiden van de Costa Blanca en langs de Costa Cálida vind je nog authentieke en vrij ongerepte stranden. Ten noorden van Alicante bieden de stranden alle voorzieningen die je je maar kunt wensen. In het binnenland erachter liggen veel bijzondere natuurgebieden. Denk aan bosrijke plekken, hoge bergen, watervallen, grotten en mooie routes om de wandelen en fietsen. Naast een zeer diverse natuur is een snuif cultuur ook nooit ver weg. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de stad Cartagena in Murcia met een goed bewaard gebleven Romeins theater of Murcia zelf met een prachtige kathedraal.  

Uitstekende gezondheidszorg

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de Costa Blanca uitgeroepen tot een van de gezondste regio’s van Europa. De gezonde zeelucht in combinatie met zoutmeren en diverse modderbaden helpen daarbij. Ben je een keer wat minder gezond, dan ligt er een uitgebreid netwerk aan internationale ziekenhuizen waar je zelfs in het Nederlands of Engels geholpen kunt worden. Ook de Spaanse gezondheidszorg staat goed aangeschreven.

Huis op het oog?

De meeste buitenlandse huizenkopers zijn niet op de hoogte van de precieze kneepjes van de Spaanse huizenmarkt. Daarom zijn er ook goede Nederlandstalige makelaars in Spanje neergestreken om Nederlanders en Belgen die dromen van een eigen huis in Spanje in hun eigen taal te kunnen begeleiden. Een makelaar met al jarenlange ervaring aan dit stukje kust is Janssens Partner Real Estate. Dit gerenommeerde Nederlandstalige vastgoedbedrijf is gespecialiseerd in onroerend goed langs de gehele Costa Blanca. Het familiebedrijf heeft een team van hoogopgeleide professionals en draagt het leveren van kwaliteitsservice aan haar klanten hoog in het vaandel.

Dit vind je misschien ook leuk