Encantada: Overwinteren in betoverend Axarquia

door admin
Encantada: Overwinteren in betoverend Axarquia

Het kán deze winter voor een aantrekkelijke prijs in het vakantiehuis Encantada dat op 15 km van de kust en op loopafstand van het witte dorp Benamargosa ligt. In het authentieke dorp is een supermarkt, een gezondheidscentrum en een aantal cafés en restaurants. Benamargosa ligt in de streek Axarquia, onderdeel van de provincie Malaga. Door de bijzondere, geografische ligging heerst er een subtropisch klimaat. Temperaturen van 20 tot 25 graden zijn in de wintermaanden geen uitzondering.

Activiteiten vanuit Encantada

Het voordeel van de milde wintertemperaturen is dat je van alles kunt ondernemen. Vanuit het huis zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar. Er zijn routes tussen de witte dorpen, in het nabijgelegen natuurgebied Sierra de Tejeda y Almijara, langs het stuwmeer Viñuela, langs het strand of in het historische stadje Velez-Malaga. 

Het vakantiehuis

In het vakantiehuis Encantada zelf zijn alle faciliteiten aanwezig. Huurders kunnen gebruik maken van de gezellige houtkachel en ook de slaapkamers beschikken over verwarming. Er zijn spelletjes, tv, muziekinstrumenten, boeken en schilderspullen. Encantada beschikt verder over een ruime tuin en een plantage waar verschillende soorten fruitbomen staan. In de winterperiode kunnen er avocado’s, citroenen en mandarijnen worden geplukt voor eigen gebruik.

Omgeving Encantada

Het huis ligt op 10 km van pittoreske Vélez Málaga en op 50 km van het mondaine Málaga waar volop musea en theaters te vinden zijn. December en januari zijn maanden vol festiviteiten. Kerstmarkten, (levende) kerststallen en grootse optochten waarin de Drie Koningen de hoofdrol spelen. Dit is ook het moment waarop Spaanse kinderen cadeautjes krijgen.

Dagtrips vanuit Encantada

Het is ideaal om vanuit Encantada dagtrips te maken. Op 20 minuten rijden, kun je met je voeten op het strand genieten van een biertje en heerlijk gegrilde verse vis. Op een paar uur rijden liggen de steden Sevilla, Ronda, Cordoba en Granada en in de winter is het zelfs mogelijk om in de Sierra Nevada te skiën. Verder zijn er grotten in de nabijgelegen kustplaatsen Nerja en Rincon de la Victoria en heetwaterbronnen in Alhama de Granada. Eigenlijk is er te veel om op te noemen. In het huis is een map met uitgebreide toeristische informatie aanwezig. Het is dus bijna niet mogelijk je te vervelen.

Dit vind je misschien ook leuk