Nederlandse Club Costa del Sol bestaat veertig jaar

door admin
Nederlandse Club Costa del Sol bestaat veertig jaar

Het evenement vindt plaats in Hotel IPV Palace in Fuengirola. Eerdere jubilea werden vaak op grootse wijze aangekondigd in de pers met uitnodigingen naar de verschillende  gemeenten. Deze keer wil de club er echt een feest voor de leden van maken en staan alleen een paar sponsoren en de consul op de gastenlijst. (De nieuwe Ambassadeur was helaas verhinderd).

De NCCS is er al voor haar leden van Nerja tot Estepona sinds 1979. Eerdere lustrums werden gevierd in Hotel Alay in Marbella met optredens van Seth Gaaikema (10 jaar), Rita Reys (20 jaar), Karin Bloemen (25 jaar) en Carel kraayenhof op de bandoneon (30 jaar). 

Zes keer per jaar verschijnt – na even weg te zijn geweest – het clubblad De Vliegende Hollander met nieuws, belangrijke adressen en boordevol informatie over de Costa del Sol. Maandelijks worden er koffieochtenden georganiseerd in Marbella, Fuengirola, Torremolinos, Algarrobo Costa en Finca Los Caballeros in Benalmádena (Torrequebrada).

De NCCS heeft tot doel het onderlinge contact tussen de aan de Costa del Sol verblijvende nederlandstaligen te verstevigen en gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen. Dit probeert de club te bereiken door:

  • Het organiseren van bijeenkomsten op sociaal en cultureel gebied
  • Het uitgeven van een verenigingsblad De Vliegende Hollander
  • Het organiseren van reizen en excursies
  • Het geven van informatie en/of adviezen voor zover passend in het kader van de doelstelling van de vereniging

Leden betalen 30 euro per jaar en ontvangen voor dat bedrag ook De Vliegende Hollander op hun thuisadres in Spanje. Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk