Goede banden voor SUV’s, ook belangrijk in Spanje

door admin
Goede banden voor SUV's, ook belangrijk in Spanje

Ook in Spanje zie je veel auto’s met verhoogde bodemvrijheid en vierwielaandrijving. Hier zijn deze echter vaak hard nodig. Vooral op de ‘campo’ (Spaanse aanduiding voor het platteland). Veel woningen zijn daar niet via een verharde weg bereikbaar. Met een SUV in Spanje kun kun je op andere plekken komen dan met een gewone personenwagen. Zeker nadat het eens een paar dagen flink heeft geregend.

Banden

In dit artikel meer over de verschillen tussen banden voor personenwagens en SUV’s. Allereerst is het soort wegdek bepalend of je speciale banden voor multifunctionele voertuigen nodig hebt. De banden bestemd voor personenwagens zijn ontwikkeld om op een verhard wegdek te rijden, in tegenstelling tot banden voor SUV’s en off-road voertuigen waarmee je op modderige of rotsachtige wegen kunt rijden. Hierdoor wordt ook bepaald welk specifiek profiel deze banden hebben. Ze zijn meer knobbelig en groter. Daarnaast bezitten dit soort banden ook hogere wangen, waarmee wordt voorkomen dat de banden beschadigen door de velg. Offroad-banden bevorderen de goede grip van een voertuig op ruw terrein of op onverharde wegen.

Anderzijds zijn banden bestemd voor gebruik in de stad op personenwagens ontwikkeld voor dagelijks gebruik op een effen wegdek en met een bepaald comfort. Wat comfort betreft, hebben banden voor stedelijk gebruik een profiel dat de geluidsproductie vermindert en het water van het contactoppervlak wegvoert.

Verder verschillen ook de volgende waarden van de banden voor SUV’s:

● Grotere afmetingen. In sommige gevallen gebruiken automobilisten deze banden om de bodemvrijheid van hun voertuigen te verhogen.

● Hoger gewicht. Kenmerkend is de grotere duurzaamheid ervan.

● Ze zijn vervaardigd van om langer mee te gaan op basis van een duurzame samenstelling.

● De constructie van de wangen. De dikkere wangen zijn een vereiste voor het ruwe terreinrijden en het hanteren van een zwaardere SUV.

● Snelheid en belasting. Ten opzichte van gewone banden voor personenwagens zijn SUV-banden ontwikkeld voor zwaardere belastingen, maar ook voor een minder hoge snelheid.

Je kunt veel nuttige informatie vinden in de auto-onderdelen APP. In webshops zijn specifieke modellen SUV-banden te vinden voor modder, grind en rotsen, etc. Verschillende producenten leveren banden voorzien van de aanduidingen A/T, H/T, M/T, die alle terreinen, autowegen en moddergronden aanduiden.

Spanje

Ook in Spanje zijn SUV’s relatief populair. In 2019 bracht SEAT daarom nog de Tarraco uit, de grootste SUV van Spanje. Onder meer door deze auto’s gaat het heel goed met SEAT. De naam Tarraco is afgeleid van de stad Tarragona in Catalonië. De meest verkochte grote SUV modellen zijn: Peugeot 5008 met 6.314 auto’s, Mercedes GLC (6.195), Citroën C% Aircross (6.027), BMW X3 (3.464) en Seat Tarraco (3.125).
Banden voor uw auto zijn te vinden op de website Besteonderdelen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk