Inspiratie opdoen voor je terras of tuin in Zuid-Spanje

door admin
Inspiratie opdoen voor je terras of tuin in Zuid-Spanje

De enorme showroom van deze specialist in terrasmeubelen en accessoires is alle dagen behalve op zondag geopend van 10 tot 20 uur. De zaak geldt als de grootste tuinmeubelspecialist in Zuid-Spanje en ligt vlakbij het grote winkelcentrum El Ingenio bij afslag 272 van de A7.

Als je er een dagje uit van wilt maken, breng je De Tropen bijvoorbeeld in de ochtend een bezoek. Er staat altijd een uitstekend kopje koffie voor je klaar. Terwijl je rondwandelt door de enorme showroom vol met kwalitatief hoogwaardige tuinmeubels kun je uitgebreide inspiratie op doen voor je balkon, patio, terras of tuin. De Tropen verkoopt fraaie loungesets, tuintafels, banken, koffietafels, stoelen, zonnebedden, bartafels, barkrukken en complete loungesets of eethoeken. Ook voor accessoires zoals kussens, kussenhoezen, tuinboxen en outdoorcovers kun je hier terecht.

Als je bent uitgekeken en even tijd nodig hebt om al je indrukken te verwerken, kun je doorrijden naar de kustplaats Torre del Mar. Hier kun je in een van de vele restaurants aanschuiven voor een uitgebreide lunch. Wil je ter afsluiting van je dagje uit nog een wandeling maken, dan is het oude centrum van de interessante en nog typisch Spaanse provinciestad Vélez-Málaga een aanrader. 

Buitenmeubelspecialist De Tropen

In Spanje is je buitenruimte meestal de belangrijkste ruimte van je huis omdat je daar de meeste tijd doorbrengt. Ook wanneer de lange zwoele zomeravonden zijn verdwenen en de temperaturen flink zijn gedaald, is je buitenruimte met wat eenvoudige ingrepen om te vormen tot een tweede living. Plaats er bijvoorbeeld een mooie, comfortabele lounge set, drapeer een aantal fleecedekens over de leuningen en zorg dat je als bron van warmte een vuurkorf of terraskachel in de buurt hebt staan.

Bij De Tropen vind je alles voor de inrichting van je perfecte buitenruimte. Naar welk materiaal je voorkeur ook uitgaat, je vindt het in het uitgebreide assortiment, zowel met de hand gemaakt als machinaal geproduceerd. Denk aan synthetische vezels, roestvrij staal, aluminium, polyethyleen, spuitsteen, textiel en tropisch hout, met producten van Apple Bee®, Fatboy®, Hartman®, SUNS® , 4 Seasons Outdoor® en nog veel meer.

De Tropen, met het het Nederlandse Brielle als oorsprong, zoekt altijd naar de nieuwste trends in de markt en ontwikkelt zelf ook voortdurend elementen om te voldoen aan de uiteenlopende wensen en behoeften van de klanten.

Met meer dan 25 jaar ervaring is het Nederlandse merk De Tropen® een maatstaf in kwaliteit en design van tuinmeubilair. De buitenmeubelen worden direct geïmporteerd uit de landen waar de hoogste kwaliteit wordt geleverd. De zaak streeft een uitstekende klantenservice na en levert alle outdoorproducten en daarmee gepaard gaande dienstverlening tegen concurrerende prijzen. Aankopen zijn ook online beschikbaar, met gratis levering door heel Spanje bij besteding van meer dan 1.000 euro.

Eten in Torre del Mar

Torre del Mar ligt bij Vélez-Málaga aan de kust en wordt elke zomer door veel toeristen bezocht. Toch is de sfeer er nog erg authentiek en wordt deze kust minder overspoeld door toeristen dan de Costa del Sol aan de andere kant van Málaga. Aan de mooie brede strandboulevard en in de straten erachter liggen zo’n 200 restaurants met verschillende keukens, waaronder authentieke tapas en Spaans eten, maar ook Japans, Libanees, Mexicaans, Argentijns, Indiaas en Italiaans. Je vindt hier letterlijk voor elke smaak wat wils. Zo eet je heerlijke tapas bij Jordi, die er ook heerlijke wijnen bij serveert. Vleesliefhebbers komen aan hun trekken bij Pepe Molina in Almayate dat iets ten westen van Torre del Mar aan de kust ligt. Langs de Zuid-Spaanse kust is het eigenlijk een must om verse vis te eten.

Erg goede en niet te dure visgerechten worden geserveerd in de restaurants El Yate, Negri en La Cueva. Wil je liever wat meer internationaal eten, bezoek dan Safari Lounge (ook geschikt voor vegetariërs en met veganistische opties) of de strandrestaurants Tanit en Simple met eenvoudige mediterrane gerechten op de kaart en een keuken die doorlopend is geopend. Zin in iets pittigs? Reserveer dan een tafeltje bij het erg goede Thaise restaurant Siam.

Bezoek aan Vélez-Málaga

Vélez-Málaga ligt aan de Costa del Sol op ongeveer 30 minuten rijden over de A7 ten oosten van Málaga. De nog zeer oorspronkelijke Spaanse stad is het bruisende centrum van de streek La Axarquía. Inwoners duiden hun gebied liefdevol aan met ‘land van melk en honing’. Beschut door de bergketen Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama groeien hier mango’s, avocado’s, citroenen, olijven, amandelen, papaya’s, chirimoya’s en de beroemde moscateldruif. In Vélez liggen alle grote coöperaties vanwaar de vruchten worden geëxporteerd. Het is een typisch Zuid-Spaanse provinciestad die door toeristen nog nauwelijks is ontdekt.

Het oude deel van Vélez-Málaga rond het Moorse kasteel werd met financiële hulp van de Europese Unie in ere hersteld. Een leuke route door het oude gedeelte van de stad begint op het plein Plaza de la Constitución, met de mooi opgeknapte kerk San -juan Butista. Vanaf dit plein kun je omhoog wandelen via de Puerta de la Villa om bovenop de heuvel te genieten van een prachtig uitzicht over de stad, de zee en het groene, glooiende binnenland. De straten in dit gedeelte van Vélez zijn bedekt met authentieke, in mooie patronen ingelegde keitjes.

Boven op de berg wordt het Nasriden-fort omringd door veel groen. De toren hiervan is te beklimmen voor een zo mogelijk nog mooier uitzicht.  In de stad liggen een paar emblematische gebouwen, waaronder het klooster van San Francisco naast de kerk van Santiago. In de Calle San Francisco 20 vind je het huis waar de beroemde Spaanse schrijver Miguel de Cervantes in 1594 verbleef. Het fraaie pand doet nu dienst als cultureel centrum.

Meer informatie: www.detropen.es

Dit vind je misschien ook leuk