5 tips om jouw vakantiehuis in Spanje in te richten

door admin
5 tips om jouw vakantiehuis in Spanje in te richten

Toch is het inrichten van een woning waar je niet dagelijks vertoeft net wat anders dan het inrichten van je dagelijkse woning. Hier volgen een aantal tips om de inrichting van je woning in Spanje op de juiste manier aan te pakken.

1. Zorg voor beveiliging

Je bent natuurlijk niet dagelijks aanwezig in jouw vakantiehuis en wilt het hierdoor wel op de juiste manier beveiligd hebben. Zo weet je zeker dat er niemand inbreekt wanneer jij niet aanwezig bent. Je kunt een ip camera kopen om op deze manier altijd inzicht te hebben in wat er in jouw vakantiewoning gebeurt. De Somfy ip camera begint bijvoorbeeld automatisch opnamen te maken zodra er beweging wordt geconstateerd en geeft jou de mogelijkheid om direct mee te kijken naar wat er gaande is. Zo kun jij indien nodig de juiste stappen ondernemen!

2. Houd het overzichtelijk

Hoewel je eigen woning misschien vol kleine prullaria staat kun je dit bij de vakantiewoning beter zoveel mogelijk proberen te vermijden. Het huis moet namelijk germakkelijk schoon te maken zijn en niet al te veel stof verzamelen. Tientallen leuke beeldjes op de planken is dus net wat minder praktisch. Kies liever voor een wat strakke en overzichtelijke inrichting en maak het gezellig met decoratieve items die makkelijk schoon te maken zijn: leuke fotolijstjes aan de muren bijvoorbeeld.

3. Maak het comfortabel

Je hebt jouw vakantiehuis vast niet aangeschaft om je hier ongemakkelijk te voelen: een hoger gehalte aan comfort is juist één van de redenen dat je de camping links hebt laten liggen. Richt je nieuwe woning zo comfortabel mogelijk in zodat je echt kunt genieten wanneer je op vakantie bent in Spanje. Geen tweedehands uitgezakte meubelstukken, maar juist geriefelijke nieuwe stoelen, banken en bedden met goede matrassen en kussens.

4. Denk aan iedereen bij de inrichting

De kans dat je regelmatig gasten in het vakantiehuis hebt is groot. Houd hier rekening mee wanneer het om de inrichting gaat! Iedere gast moet kunnen genieten, een eigen bed of slaapbank hebben, een goede stoel om op te zitten aan de eettafel en de voorzieningen in de keuken, zoals serviesgoed, pannen en bestek moeten afgestemd zijn op het totaal aantal gasten dat in je woning past.

5. Zorg voor de juiste elektronica

Net als in je dagelijks woning wil je ook in je vakantiehuis kunnen genieten van elektronische gemakken en noodzakelijkheden in het leven anno nu zoals een goede Wi-Fi verbinding, een afwasmachine, een koffiezetapparaat, een televisie en ga zo maar door. Vergeet dus ook dit soort zaken niet mee te nemen in de inrichting!

Dit vind je misschien ook leuk