Op vliegvakantie naar Spanje: dit zijn de 5 mooiste vliegvelden

door admin
Op vliegvakantie naar Spanje: dit zijn de 5 mooiste vliegvelden

Je vakantie begint al zodra je het vliegtuig uitstapt en voet op Spaanse bodem zet. Vliegvelden zijn steeds vaker prestigieuze projecten voor architecten, projectontwikkelaars en regionale bestuurders. Zo kijk je meteen bij aankomst vaak al je ogen uit. In dit blog lees je alles over de mooiste vliegvelden van Spanje.

 

Bilbao Sondika Airport

Van alle vliegvelden in Spanje heeft die van Bilbao in het noorden van het land het bijzonderste ontwerp. Het doet je direct denken aan de stijl van Gaudí. Architect Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor de modern barokke stijl van het vliegveld. De terminal heeft twee omhoogstaande en symmetrische vleugels. Het hoogteverschil dat hierdoor bestaat en de grote glazen wand die hierdoor geplaatst kon worden, zorgt voor een grote hoeveelheid lichtinval. Net als de luchthaven heeft ook de rest van de stad een enorme transformatie ondergaan. Bilbao is van een industriestad uitgegroeid tot een moderne, kunstzinnige bestemming.

Barajas Airport Madrid, de grootste luchthaven ter wereld

Wat oppervlakte betreft is het Madrileense vliegveld de grootste ter wereld. Maar niet alleen dat, het behoort ook tot de mooiste vliegvelden van heel Europa. De enorme terminal wordt gekenmerkt door zijn grote hoeveelheid lichtinval. Ook wordt de luchthaven gesierd door over het gebouw verdeelde kunstzinnige expressies. De nieuwste terminal van de Madrileense luchthaven is terminal 4. Deze werd ontworpen door Richard Rogers en partners en inmiddels alweer vijftien jaar geleden geopend. Terminal 4 staat bekend om zijn gegolfde dak en gekleurde pilaren.

Aeropuerto de Valencia 

De luchthaven van Valencia ligt op slechts tien kilometer afstand van de stad zelf. Zowel de bus als de metro en de taxi brengen je binnen afzienbare tijd naar het centrum. Valencia Airport behoort tot de categorie kleinere luchthavens, maar biedt je desondanks een ruim aanbod aan winkels en cafés en restaurants. Ook het ontwerp van het vliegveld is bijzonder. Er is veel glas gebruikt en de terminal heeft een driedimensionale geometrie. Wees niet bang dat door al dat glas de temperaturen oplopen, het is voorzien van een zon- en warmtewerende coating.

Barcelona-El Prat Airport 

Het vliegveld van Barcelona is na het Madrileense vliegveld de drukst bezochte van het land. Niet zo vreemd dus, dat het vliegveld in 2009 flink uitbreidde. Vandaag de dag beschikt de luchthaven over twee terminals, waarvan Terminal 1 verreweg de meeste vluchten verwerkt. Terminal 2 verwerkt om en nabij de dertig procent van de inkomende en uitgaande vluchten. Meestal zijn dit vluchten van low-cost vliegmaatschappijen. Vanzelfsprekend verveelt geen enkele bezoeker zich op het vliegveld van Barcelona. Je vindt er een keur aan winkels, restaurants en cafés.

Het ontwerp van het Barcelona Airport

Terminal 1 van het Barcelona-El Prat Airport is ontworpen door de Catalaanse architect Ricardo Bofill. Een flink project dat maar liefst 101 verschillende gates en 20.000 vierkante meter winkelplezier omvat. Niet alleen biedt deze nieuwe terminal een flink verbeterde service, ook zijn design is erg bijzonder. Ricardo Bofill heeft voor een smalle, zwaardvormige structuur gekozen met glazen wanden van de vloer tot het plafond. Zo komt er een grote hoeveelheid aan natuurlijk licht binnen.

Vliegveld Alicante-Elche, de toegangspoort tot de Costa Blanca

Het vliegveld van Alicante, officieel El Altet geheten, is al jarenlang het snelst groeiende vliegveld van Spanje. Op de moderne en goed uitgeruste luchthaven vliegt de tijd voorbij. De Costa Blanca Plaza, het winkelcentrum van Alicante Airport, heeft 3 taxfreeshops en een groot aantal cadeauwinkels. Ook telt het acht cafés en vier verschillende restaurants. Maak je een fly and drive Spanje, dan hoef je je aan het eind van de reis ook geen zorgen te maken over de route naar het vliegveld. Dankzij de aangepaste toegangswegen is het perfect bereikbaar.

De ligging van vliegveld Alicante-Elche

Behalve zijn ruime voorzieningen en prima bereikbaarheid is de nieuwe, moderne Terminal N (die de oudere Terminal 1 en 2 sinds 2011 vervangt) vanuit diverse plaatsen ook nog eens snel te bereiken. Vliegveld Alicante-Elche ligt op tien kilometer ten zuidwesten van Alicante en op ongeveer zestig kilometer afstand van het bekende Benidorm. Boek je geen fly and drive, maar een losse vliegreis om een zonvakantie aan de Spaanse kust te vieren? Geen zorgen, want ook zonder auto kun je het prima af. Het taxi- en busvervoer van en naar het vliegveld is ook goed geregeld.

Dit vind je misschien ook leuk