Spanje is Europees Kampioen handbal en plaatst zich voor Olympische Spelen

door admin
Spanje is Europees Kampioen handbal en plaatst zich voor Olympische Spelen

Met 22-20 op het scorebord mag Spanje zich Europees Kampioen handbal noemen. Het Nederlandse handbalteam verloor al in de eerste ronde van dit EK van het winnende Spaanse team. Deze winst was voor de Spanjaarden voor een belangrijk deel te danken aan de wonderbaarlijke prestaties van doelman Gonzalo Pérez de Vargas die twee penalty’s buiten zijn doel wist te houden.

Spanje wint meeste medailles in EK-handbalgeschiedenis

In de finale gingen de Kroaten aanvankelijk sterker van start dan de Spanjaarden, maar deze wisten vlak voor de rust toch nog op een 12-11 voorsprong te komen. Na de rust steeg de spanning omdat de Kroaten vlak voor het eind op 19-19 terugkwamen, maar de winst ging in Stockholm uiteindelijk met 22-20 naar Spanje. In de geschiedenis van het EK-handbal won het Spaanse herenteam al een keer eerder het goud en behaalde met de winst van gisteren voor de achtste keer een medaille. Dat is een prestatie die tot dusver nog geen enkel ander nationaal handbalteam behaald heeft.

Zilver voor Spanje, goud voor Nederland bij WK-handbal dames

Vorige maand nog haalde het herboren nationale Spaanse vrouwenteam zilver op het WK-handbal waarmee Spanje zowel bij de heren als bij de dames een gevreesde tegenstander is binnen het Europese handbal. Toch bleek het Nederlandse damesteam opgewassen tegen hun Spaanse tegenspeelsters: zij wonnen de WK-finale in december vorig jaar met 30-29 en plaatsten zich daarmee direct voor de Olympische Spelen in Tokio. De Spaanse vrouwen moeten daarvoor in maart van dit jaar nog deelnemen aan een kwalificatietoernooi waar ze nummer 1 van een poule zijn met Zweden, Senegal en Argentinië

Dit vind je misschien ook leuk