4 ‘onbekende’ vakantiebestemmingen in Spanje!

door admin
4 ‘onbekende’ vakantiebestemmingen in Spanje!

Maar ook bij vakantiegangers uit andere landen, is Spanje zeker in trek als reisbestemming. Het grote nadeel is dat het op veel bekende plekken in Spanje wemelt van de toeristen. Daarom zet de redactie van Travesol 4 onbekende vakantiebestemmingen in Spanje op een rij!

Onbekende vakantiebestemmingen in Spanje

Veel mensen hebben tijdens hun vakantie helemaal geen zin in hordes toeristen en willen gewoon genieten van hun rust. Helemaal als er veel Nederlandse toeristen in de omgeving zijn, leidt dat vaak tot kleine ergernissen. Je wil immers wel het gevoel hebben dat je op vakantie bent. Als je continu Nederlands om je heen hoort, is dat voor veel mensen toch storend. Toch is het ook voor die mensen nog altijd heel goed mogelijk om naar Spanje op vakantie te gaan, aangezien er tal van prachtige ‘onbekende’ bestemmingen te vinden zijn. Een aantal van de mooiste reisbestemmingen in Spanje zetten we voor je op een rij.

 

1. Córdoba

 

Cordoba in de Zuid-Spaanse regio Andalusië is van oudsher een interessante en welvarende stad geweest, wat je nog altijd terug kunt zien in het straatbeeld. Verschillende volkeren hebben hier tussen elkaar geleefd. Veel van wat zij bijvoorbeeld in de Gouden Eeuw gebouwd hebben, staat nog altijd overeind. Een absoluut hoogtepunt van Cordoba is de oude wijk La Juderia de Cordoba, waar joden, christenen en moren door elkaar leefden. De smalle straatjes geven het gevoel dat je je weer begeeft in 17e eeuw. Het is daarom ook niet vreemd dat de wijk is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

2. Pedraza

 

Nog zo’n plaats die de historische sfeer goed heeft weten te behouden is Pedraza in de provincie Segovia. Deze stad is niet zo bekend bij het grote publiek maar heeft wel een enorme historie. Dat is al direct merkbaar, zodra je de plaats binnenkomt. De enige entree is namelijk een grote oude poort. De plaats was erg in trek bij onder anderen kunstenaars en leden van de koninklijke familie. Mede daardoor zie je overal om je heen spectaculaire gebouwen. Pedraza zelf was vooral in de 16e en 17e eeuw erg welvarend, vooral vanwege de export van wol en kleden. Veel van die oude gebouwen zijn nog altijd onbeschadigd.

 

3. Isla de Tabarca

 

Eén van de minst bekende bewoonde eilanden van Spanje is zonder twijfel Isla de Tabarca. Misschien is dat ook niet onlogisch, aangezien er niet meer dan 50 wensen woonachtig zijn op dit piepkleine eiland. Het is gelegen voor de kust van Alicante, aan de oostkust van Spanje. In de geschiedenis van het kleine eiland hebben piraten een grote rol gespeeld. Zo nu en dan hadden zij het eiland zelfs tijdelijk in handen. Dat het eiland roerige tijden heeft gekend, blijkt wel uit de grote verdedigingsmuren, die te bezichtigen zijn.

 

4. Iznajar

 

Iznajar is een karakteristiek dorpje dat gelegen is in Andalusië. Het bijzondere aan het dorpje is dat het op een heuvel ligt, aan een prachtig meer. Daarnaast is de structuur van het dorp erg apart. In de smalle straatjes vind je veel historische bouwwerken, waarbij het oude theater toch wel het meest in het oog springt.

Dit vind je misschien ook leuk