Op 23 en 24 maart aanvraag Nederlandse reisdocumenten op Balearen

door admin
Op 23 en 24 maart aanvraag Nederlandse reisdocumenten op Balearen

Hier stelt het team Nederlanders die niet in staat zijn om naar Madrid te reizen in de gelegenheid een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of ID-kaart.

Paspoortaanvragen in Spanje moeten normaal gesproken op afspraak worden ingediend bij de Nederlandse ambassade in Madrid. Bent u niet in staat om naar de ambassade te reizen? Dan kunt u in aanmerking komen om in de regio een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Het consulair team reist net als vorig jaar naar verschillende regio’s om de aanvragen in behandeling te nemen.

De voorlopige planning is:

Balearen op 23 en 24 maart

Canarische eilanden in mei

La Nucía – Costa Blanca  in juni

Barcelona in oktober

Málaga in november

Ongeveer vijf weken voordat het team in de regio arriveert, wordt de definitieve datum van het bezoek op de website bekendgemaakt.

Wie komt in aanmerking?

In principe kunnen Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen, een reisdocument aanvragen in de regio. U moet dan met een medische verklaring kunnen aantonen dat u niet kunt reizen. Personen die niet in deze categorie vallen kunnen ook een gemotiveerd verzoek indienen. Valt u in deze tweede categorie, dan bepaalt de ambassade op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze categorie in aanmerking komen. Zonodig maakt de ambassade een selectie. Ongeveer twee weken voor het team in de regio arriveert, sluit de inschrijving. Vervolgens ontvangt u een bericht van de ambassade of u in aanmerking komt en waar en wanneer u precies wordt verwacht.

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten. Houd deze website in de gaten voor meer nieuws.

Dit vind je misschien ook leuk