Dit is waarom je na de coronacrisis de auto moet pakken naar Spanje!

door admin
Dit is waarom je na de coronacrisis de auto moet pakken naar Spanje!

En voor een veelzijdige, spectaculaire reis is Spanje de ultieme bestemming! Prima te doen met de auto, en eens wat anders dan België, Duitsland of Frankrijk. Sluit van tevoren wel een goede verzekering af, en neem even de tijd om je autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders. Lees snel waarom je binnenkort met de auto naar Spanje moet gaan!

Omdat het reizen met de auto de ultieme vrijheid biedt

We stappen met z’n allen steeds vaker in het vliegtuig, maar soms wordt het vergeten hoe heerlijk het is om er met de auto op uit te gaan. Op vakantie gaan met de auto betekend de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Je bepaald zelf hoe lang je over de reis doet, hebt de mogelijkheid om buiten de gebaande paden te gaan en zo hordes toeristen te ontlopen, en ziet plekken die je normaal gesproken nooit zou zien. Daar komt nog bij dat je door te reizen met de auto ook veel tijd bespaart, en je dus nóg mee mooie plekken kunt bekijken in korte tijd.

Omdat Spanje het ideale land is voor een roadtrip

Spanje heeft het allemaal in huis; prachtige natuur, adembenemende stranden, historische steden en heerlijk weer. Het perfecte land voor een roadtrip dus! Door heel Spanje heen liggen tal van autoroutes die je langs de mooiste bezienswaardigheden en bestemmingen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een route door het groene Baskenland van San Sebastian naar Pamplona, de Zilveren Route waarbij je van het Noorden van Spanje naar Sevilla rijd via oude Romeinse wegen, of de Coast of Death Route die je het mooiste van Galicië laat ontdekken. Welke route je ook neemt, hij is hoe dan ook spectaculair en je zult je ogen blijven uit kijken.

Omdat het prima te rijden is vanuit Nederland

Veel mensen gaan liever met de auto naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk, dan dat ze besluiten om naar Spanje te rijden. En ja, het is misschien ietsjes verder, maar dat valt in realiteit echt reuze mee! Bovendien begint je vakantie al zodra je de auto instapt, en kun je er gewoon lekker 2 dagen de tijd voor nemen. In Noord Spanje ben je al in ongeveer 13 uurtjes rijden, en dit zou je zelfs in een dag kunnen afleggen als je dat wilt. Zorg gewoon dat je op tijd vertrekt, prop je auto vol met lekkere snacks, download je favoriete muziek, en hit the road!

Omdat er onderweg al genoeg moois te zien is

De dag(en) dat je onderweg naar Spanje bent met de auto hoeven niet weggegooid te zijn. Het eerste deel van de route is misschien nog een beetje saai, maar na een aantal uurtjes rijden zal het uitzicht steeds mooier worden. Je zou er zelfs over kunnen denken om meteen een aantal plekken in Frankrijk mee te pikken nu je er toch doorheen rijdt. Denk aan de mooie Franse steden Bordeaux, het pittoreske Orléans, of Toulouse. In de Bordeaux regio ligt bovendien ook de prachtige gelijknamige wijnstreek. Ook liggen verschillende mooie Nationale Parken op de route door Frankrijk en kun je er voor kiezen om langs de ruige Franse Westkust te rijden. Bepaald geen straf…

Wat moet er geregeld worden voor een stedentrip met de auto 
?
Natuurlijk is het wel  belangrijk om een aantal dingen goed te regelen voor vertrek. Ga stressloos op pad, en sluit van tevoren bij Autoverzekering.nl een dekkende verzekering af die perfect bij jou past. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Ook is het verstandig om eens een aantal autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het aanbod is namelijk enorm en de prijzen en diensten kunnen erg uiteenlopen. Bereken snel en eenvoudig hoeveel jij kwijt bent aan je verzekering, en verzeker jezelf letterlijk en figuurlijk van het beste tarief!

Genoeg redenen dus om je auto te pakken, en naar het mooie Spanje te rijden. Laat jezelf verassen door vele verborgen pareltjes langs de route, en geniet!

Dit vind je misschien ook leuk