Massagetherapie in Spanje na de lockdown

door admin
Massagetherapie in Spanje na de lockdown

Marjan Looije is massage- en voetreflexologietherapeut en vertelt over haar ervaringen met het hervatten van haar professionele activiteiten. ‘Er zijn zoveel veiligheidsvoorschriften dat er veel verwarring over bestaat. Feitelijk roepen ze meer vragen op dan dat ze beantwoorden. De meningen onder deze zelfstandigen die ik ken over de mate waarin deze maatregelen serieus genomen moeten worden, zijn dan ook verdeeld’.

‘Na acht weken opsluiting is het toch een beetje raar om opeens weer naar buiten te mogen. Dan zie je ook dat iedereen op zijn eigen manier met het virus omgaat. Sommigen lijken te vergeten dat het virus er nog steeds is. Ik heb het gevoel dat er een beetje lacherig wordt gedaan als ik met een masker op door de mensen op de boulevard heen slalom. Hoewel een masker alleen verplicht is in het openbaar vervoer, toch draag ik het ook als we mogen sporten, want ik heb menig hardloper spetterend langs zien draven. En ik wil graag een besmetting voorkomen voor mijn klanten en mijzelf.’

Direct contact met de klant

‘De verantwoordelijkheid voor mijn klanten neem ik heel serieus wanneer ik vanaf maandag 11 mei de draad weer oppak. In mijn vak als massagetherapeut heb ik direct contact met de klant, dus heb ik een doktersschort en handschoenen aan, draag een mondkapje met plastic scherm. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik wegwerpmaterialen gebruik en hoge standaarden hanteer wat hygiëne betreft om mijn klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Minder klanten per dag

De verplichte nieuwe regels van de overheid, waar zowel klant als therapeut zich aan moeten houden, zorgen er ook voor dat ik niet meer zoveel afspraken per dag kan maken. Na elke klant moet ik mijn hele behandelkamer weer desinfecteren zodat alles steriel is voor de volgende klant. Dit heeft een grote impact op mijn eenpersoonsbedrijfje, maar ik kan in ieder geval weer aan het werk en een hoge kwaliteit aanbieden.’

Youtubekanaal

Tijdens de lockdownperiode heb ik een YouTube kanaal opgezet, waar ik demonstratievideo’s van mijn massages op heb gezet, zodat mensen elkaar thuis een massage kunnen geven. Deze videos kon ik bij gebrek aan een model tijdens de lock down niet meer aanvullen, maar ik hoop dit binnenkort weer op te pakken. Zo kan men ook zien hoe ik de veiligheidsmaatregelen heb ingevoerd in mijn dagelijkse praktijk.’

Daarnaast bied ik mijn diensten aan om studenten via Skype één-op-één verschillende massagetechnieken te leren. Via een lidmaatschap kunnen studenten en andere belangstellenden op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ik zal live massagedemonstraties en informatie geven over onder meer de te nemen veiligheidsmaatregelen en over hoe je een massagepraktijk opzet.

Anderen inspireren

De toekomst belooft nieuwe en spannende ontwikkelingen online, nu we hier min of meer door de lock down naar toe zijn gedreven. Tegenwoordig kan alles via de internet; een nieuwe taal, hobby en/of een nieuw vak leren. Ik vind het leuk de kennis over mijn eigen vak met anderen te delen en hoop ook dat ik anderen kan inspireren en op deze manier iets kan betekenen onder het motto: samen overwinnen we dit virus!

Veiligheidsvoorschriften voor klanten

Klanten die een afspraak willen met Marjan voor een massage of voetreflexologiebehandeling zullen aan de volgende vereisten moeten voldoen:

Je bent niet in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus

  1. Je bent niet in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirs
  2. Je hebt geen symptomen als koorts, spierpijn of hoofdpijn
  3. Je komt alleen en draagt handschoenen en een mondkapje
  4. Je komt direct vanuit je eigen huis
  5. Je temperatuur wordt bij aankomst gemeten
  6. Bij aankomst doe je je schoenen uit en laat dezen buiten bij de voordeur
  7. Je wast je handen met zeep of desinfecterende gel en droogt ze af met tissues die je direct weggooit
  8. Je kunt je handschoenen, kleding, tas, mobiele telefoon, sleutels etc. in de badkamer leggen
  9. Je houdt je ondergoed aan, draagt een handdoek om je middel en plaatst de klaarliggende beschermende kap op je hoofd over je mondkapje. Pas dan ga je de massageruimte binnen
  10. Marjan wast haar handen, doet nieuwe handschoenen aan voordat zij aan de behandeling begint
  11. Als de behandeling is afgelopen, kun je je omkleden in de badkamer en de handdoeken direct in de wasmachine deponeren.
  12. De gezichtskap kan in de prullenbak
  13. Heb je vooraf geen geld overgemaakt, dan kun je het bedrag in de badkamer achterlaten

Meer weten over Marjan en haar werk? Kijk dan op haar website www.marjanmassage.com of neem een kijkje op haar Youtubekanaal.

Dit vind je misschien ook leuk