Verzilverhypotheek in Spanje

door admin
Verzilverhypotheek in Spanje

Het doel van een Verzilverhypotheek is het creëren van een extra inkomen door de overwaarde van uw woning op te nemen. Stel, u bent 65-plusser, resident in Spanje én in het bezit van een Spaanse woning met overwaarde.

Met deze hypotheekvorm kunt u deze overwaarde verzilveren en het geld dat in uw huis zit omzetten in een maandelijkse uitkering gecombineerd met een eenmalige uitkering van maximaal 15%. Perfect toch?

Hiermee kunt u het geld dat u anders pas zou krijgen als u uw huis verkoopt, al gebruiken tijdens uw pensioen.

Voor wie is deze hypotheekvorm bedoeld?

Deze is bedoeld voor residenten in Spanje, huiseigenaren tussen de 65 en 100 jaar oud met weinig liquide middelen/liquiditeit of gewoon voor mensen die over een extra inkomen willen beschikken en die een overwaarde op hun woning hebben. Het product is ontwikkeld om op een woning geld vrij te maken om te kunnen besteden.

Wat kan ik hiermee?

De vrijgekomen som geld mag vrij worden besteed: denk aan het financieel ondersteunen van uw kinderen, als een maandelijkse aanvulling op uw pensioen, om een nieuwe badkamer te kopen of voor de algemene zorg voor uzelf en voor uw partner.

Kan ik zelf bepalen waar ik het geld aan uitgeef?

Ja, zeker. U bepaalt verder zelf waar u het geld aan uitgeeft. U kunt ervoor kiezen een gedeelte (maximaal 20%) in één keer te ontvangen of maandelijks een klein deel van het bedrag te krijgen. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van deze twee.

Wat zijn redenen om deze hypotheekvorm af te sluiten?

Snel uw pensioeninkomen aanvullen.

U betaalt geen inkomstenbelasting, het is dus alsof u van huisvesting een pensioenregeling maakt zonder fiscale gevolgen.

U kunt in de woning blijven wonen en blijven genieten van uw huis.

Uw kinderen zullen het onroerend goed in erfenis behouden.

Het is een manier om uw woning om te zetten in een maandelijkse uitkering zonder het te moeten verkopen.

De schuld is pas verschuldigd na de dood van de laatste van de houders, en het is niet nodig om het maandelijks terug te betalen.

Deze hypotheekvorm kan op elk moment vooraf worden geannuleerd.

Geen verplichting om een ​​inkomensverzekering af te sluiten.

Geldt dit voor woningen op het hele Spaanse grondgebied?

Om voor deze hypotheekvorm in aanmerking te komen dient de woning gesitueerd te zijn in de volgende steden:

Sevilla, Zaragoza, Murcia, Palma de Mallorca of Las Palmas de Gran Canaria; ofwel in een plaats of stad binnen de provincie Barcelona – of binnen de provincies Madrid, Valencia, Málaga, Vizcaya of Guipúzcoa met meer dan 50.000 inwoners. 

Welke kosten zijn verbonden aan het afsluiten?

De enige kosten die u betaalt zijn de taxatiekosten en uw hypotheekadviseur. Uw hypotheekverstrekker dekt de kosten voor de notaris, register en gestoria en dergelijke.

Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

Op het moment van overlijden van de laatst overgebleven eigenaar of partner dienen de erfgenamen de nog openstaande schuld binnen 12 maanden terug te betalen. Dit kan ook door de lening over te sluiten of de woning te verkopen.

Contact

Voor een vrijblijvende toelichting kunt u contact opnemen via mail of per telefoon: +34-952263023. Martin Faessen is gekwalificeerd hypotheekadviseur in Spanje en ook geautoriseerd om te begeleiden in het afsluiten van Verzilverhypotheken in Spanje. WeCare Mortgages staat bekend om haar professionaliteit en uitstekende service.

Klik hier voor meer info over de deskundige begeleiding bij hypotheken in Spanje van WeCare Mortgages.

Lees ook: Veilig en goed geïnformeerd een hypotheek afsluiten in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk