De marathon van Valencia: wat maakt deze marathon uniek?

door admin
De marathon van Valencia: wat maakt deze marathon uniek?

Dan sla je twee vliegen in één klap: je rent door een onbekende omgeving en kunt er gelijk een paar dagen vakantie aan vast knopen. Beleef een onvergetelijke ervaring tijdens de marathon van Valencia! Tijdens dit sterk aan populariteit winnende sportevenement wordt gestart en gefinisht bij de Stad van Kunst en Wetenschap. Een prachtige complex met avantgardistische gebouwen bij het centrum van de Sinaasappelstad.

Er zijn verschillende redenen om deelname aan deze marathon te overwegen. Denk aan de goede weersomstandigheden in Spanje, het vlakke parcours en de mogelijkheid om het sportevenement te combineren met een korte citytrip. Valencia heeft je tal van mooie plekken te bieden! Naast de Stad van Kunst en Wetenschap zijn dat bijvoorbeeld La Lonja de la Seda en de Kathedraal van Valencia. 

Afwisselende route door het centrum van de stad

Het parcours van de marathon van Valencia voert je door het centrum van de stad. Je loopt langs het Plaza Ayuntamiento, de Plaza de Toros en het Turia Park. Het zijn prachtige bezienswaardigheden, die de marathon net iets makkelijker zullen maken. Onderweg heb je immers genoeg te zien! Het maakt dat je minder snel aan de pijn denkt, die je tijdens een marathon vrijwel altijd ervaart. Het voordeel van de marathon van Valencia is dat het evenement in het najaar georganiseerd wordt. Dit betekent dat de temperatuur in Valencia tussen de 12 en 17 graden Celsius zal liggen. Een fijne temperatuur om in te lopen! Daarbij biedt de Nederlandse zomer je de mogelijkheid om alvast te wennen aan het lopen in een warme stad.

Marathon van Valencia en de stad zelf steeds populairder

De marathon van Valencia heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen onder hardlopers. Het fijne klimaat en het vlakke parcours maken dat deze marathon zeer geschikt is voor het behalen van een persoonlijk record op deze afstand. Naast de populariteit van de marathon is ook de stad zelf steeds populairder onder toeristen. Het is hier rustiger dan in steden als Barcelona en Madrid, terwijl je hier nog steeds tal van prachtige gebouwen en fraaie parken vindt. Daarbij staat Valencia onder meer bekend om haar verfijnde gastronomie! 

Met een organisatie naar de marathon van Valencia

Maak het jezelf makkelijker, door met een organisatie naar de marathon van Valencia af te reizen. De organisatie zorgt voor de vliegtickets, de overnachting in de stad zelf en natuurlijk het ticket voor deelname aan de marathon. Ook leuk: na afloop ontvang je vaak een t-shirt en een medaille! Zo heb je een mooie herinnering aan deze unieke ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk