Rondreizen door Spanje tijdens de corona crisis; dit zijn de veiligste regio’s

door admin
Rondreizen door Spanje tijdens de corona crisis; dit zijn de veiligste regio’s

Dan is het belangrijk van tevoren goed te bekijken welke gebieden het minst getroffen zijn door corona. Gelukkig laten steeds meer regio’s van dit populaire vakantieland een daling zien in de besmettingscijfers of waren steeds al niet zo erg getroffen (behalve Madrid en Navarra). Op dit moment zijn de meest veilige regio’s voor een rondreis door Spanje de volgende:

Asturië

Een prachtige regio die in opkomst is als toeristische bestemming in het noorden van Spanje is Asturië; een gebied op zich met een geheel eigen cultuur. Je vindt hier grillige bergen, de meest charmante dorpjes en steden, een heerlijke keuken en vriendelijke mensen. Bezoek tijdens je rondreis door Asturië bijvoorbeeld de steden Oviedo, Taramundi, Bulnes en Gijón. En sla ook de ruige kust niet over met zijn oogverblindende uitzichten. Asturië is de perfecte bestemming voor tijdens de coronacrisis. Je kunt hier in alle rust genieten van al het moois om je heen!

Cantabrië

Cantabrië is net als Asturië een regio aan de noordkust van Spanje. De hoofdstad van Cantabrië, Santander, staat bekend om zijn prachtige langgerekte strand El Sardinero en de vuurtoren van Cabo Mayor. Daarnaast ligt de regio bezaaid met pittoreske dorpjes en vind je er het Nationaal Park Picos de Europa. Tal van wandelpaden en skigebieden liggen hier op je te wachten en er zijn ontelbaar veel grotten te bewonderen. Net als Asturië is Cantabrië een rustige bestemming in Spanje, waardoor je er op dit moment redelijk veilig kunt reizen.

Alicante

Ook de regio Alicante heeft een daling van het aantal coronapatiënten laten zien en dat is goed nieuws voor vakantiegangers. Iedereen kent de gelijknamige stad Alicante, aan de prachtige Costa Blanca. Met zijn charmante geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en een bruisend uitgaansleven is Alicante een heerlijke plek om te verblijven. Omdat het hier wel altijd druk is, is het verstandig om goed op te letten tijdens je bezoek. Gelukkig heeft de provincie Alicante ook tal van rustige plekjes. Zo liggen er zes prachtige natuurparken en vind je er nog kleine, slaperige stadjes en dorpen. 

De Balearen

Deze archipel in het oosten van Spanje ligt middenin de Middellandse Zee. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en staat bekend om zijn schilderachtige kustlijn, prachtige stranden en ruige bergen in het noorden. Daarnaast behoren Menorca, Ibiza, Formentera en een aantal kleinere eilandjes ook tot deze prachtige eilandengroep. Voordeel van een rondreis door de Balearen is dat het de perfecte herfst en winterbestemming is. Lekker overwinteren kan hier als de beste. Ga bijvoorbeeld met Rondreisdirect.nl naar Spanje en ontdek het beste van de Balearen buiten de toeristische paden.

Ook in de regio’s Canarische Eilanden, Galicië en Andalusië is het coronavirus over het algemeen redelijk onder controle, al verschilt de situatie natuurlijk per plaats en per moment. Daarom is het zaak je reis goed voor te bereiden en vlak voor vertrek de situatie op de plek van je bestemming nader te onderzoeken. Controleer ook vooraf welke maatregelen van kracht zijn. Die worden in Spanje nu lokaal en regionaal genomen.

Dit vind je misschien ook leuk