Hoe gaat het kopen van een huis in Spanje in zijn werk?

door admin
Hoe gaat het kopen van een huis in Spanje in zijn werk?

Denk aan steden als Barcelona en Madrid, de bergen in het noorden en zuiden van het land, de lange kuststrook in het oosten en het zuiden, enzovoorts. Een huis kopen in Spanje kan een goed alternatief zijn, voor het jaarlijks huren van een vakantiewoning! Op momenten dat je zelf niet in Spanje verblijft, verhuur je de woning aan andere toeristen. Zo verdien je ieder jaar een deel van de investering in deze woning terug. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om blijvend naar Spanje te emigreren. Het verzekert je van een groot aantal dagen mooi weer! 

Begeleiding bij een huis kopen in Spanje

Wanneer je momenteel nog niet in Spanje woont, kan een huis kopen lastig zijn. Hoe krijg je een goed beeld van de huizenmarkt in Spanje? Op welke manier onderhandel je over de prijs van een woning? Waarop moet je letten bij een bezichtiging? Enzovoorts. Het kan verstandig zijn om hulp in te schakelen van een Nederlands bedrijf, welke gevestigd is in Spanje. Er zijn verschillende partijen die je kunnen begeleiden bij het aankoopproces. Ze zorgen voor een eerste scan van potentieel geschikte woningen, ze bezichtigen de woning voor je en zorgen dat het papierwerk in orde wordt gemaakt. 

Zelf een geschikte woning zoeken

Naast de hulp die men je in Spanje kan bieden, kun je ook eerste verkenning doen op internet. Veel Spaanse makelaars hebben een website, waarop je een overzicht vindt van het huidige aanbod. Sommige bieden zelfs al virtuele viewings. Je zou ook tijdens een vakantie in Spanje langs lokale makelaars kunnen trekken. Op het raam vind je vaak woningen die momenteel te koop staan. Het geeft je een eerste beeld van de vraagprijzen voor woningen en hetgeen je voor die prijs mag verwachten. Houd er rekening mee, dat de vraagprijs voor een woning niet gelijk hoeft te zijn aan de uiteindelijke verkoopprijs.

Populaire gebieden in Spanje om een huis te kopen

Met name de Costa Blanca en Costa Calida zijn ontzettend populaire gebieden voor de aankoop van een (tweede) woning. Het is het hele jaar druk in deze delen van Spanje. Iets wat de kans op een succesvolle verhuur van het vakantiehuis vergroot op momenten dat je hier zelf niet verblijft. Daarbij is het ook voor jezelf prettig om het strand op loopafstand van je woning te hebben! Kies je voor een woning in Spanje met zwembad, of ga je voor de aankoop van een appartement in een flat met uitzicht op zee?

Dit vind je misschien ook leuk