Spanje plaatst kunstbomen om lucht in steden te zuiveren

door admin
Spanje plaatst kunstbomen om lucht in steden te zuiveren

Het Mexicaanse bedrijf Biomitech heeft de zogenaamde Biourban ontwikkeld. Dit is een kunstmatige boom van vier meter hoog die microalgenreactoren bevat. De reactoren absorberen kooldioxide, koolmonoxide, stikstofoxiden en deeltjes vanaf 2,5 micron waarna deze middels een natuurlijk proces van fotosynthese worden omgezet in zuurstof en de luchtkwaliteit daarmee wordt verbeterd.

1 kunstboom gelijk aan 368 gewone bomen

Het op zonne-energie werkende systeem levert per jaar tussen de 40 en 60 ton CO2. Dat staat gelijk aan de zuurstofproductie van 368 gewone bomen.

Climate Trade

In Mexico zijn de eerste bomen al ‘geplant’ en vanaf volgend jaar zullen de bomen ook in Spanje beschikbaar zijn dankzij het Valenciaanse fintech-bedrijf ClimateTrade, dat verantwoordelijk is voor de exclusieve marketing van de kunstbomen in Europa. Het bedrijf werkt samen met Ibex giganten als Telefónica en Meliá Hotels. Francisco Benedito, CEO van ClimateTrade, is zich er van bewust dat de kunstmatige bomen niet de volledige luchtverontreiniging zullen uitroeien, maar volgens hem is het een stap in de goede richting om de vervuiling te minimaliseren.

Volgend jaar richt het bedrijf zich op Spanje en vanaf 2022 is het bedrijf van plan andere Europese landen te betreden.

Welke steden

Benedito onthult nog niet in welke Spaanse steden de bomen worden geplaatst. Waarschijnlijk komen ze in de buurt van winkelcentra, omdat dit plaatsen zijn waar veel mensen bij elkaar komen. De apparaten worden voorzien van reclameschermen die de kosten van de bomen moeten dekken.

Europese Green Deal

Hoewel Spanje door het coronavirus in een economische crisis verkeert, blijft het land er naar streven om, samen met andere Europese landen, in 2050 klimaatneutraal te zijn. Deze bomen zullen daar zeker bij helpen.

Dit vind je misschien ook leuk