Recept voor paella met chorizo

door admin
Recept voor paella met chorizo

Namelijk paella en chorizo. De Britse chef Gordon Ramsay boekte eerder al veel succes met deze combinatie. Dit recept is heel eenvoudig en staat in 25 minuten op tafel. Succes met bereiden en eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien

2 tenen knoflook

5 tomaten

1 rode paprika

175 g chorizo (worst)

1 kippenbouillonblokje

0,1 g saffraan (buisje)

2,5 el olijfolie

300 g risottorijst

200 g snijbonen (diepvries)

Bereidingswijze:

Snipper 1 ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes en de paprika in kleine reepjes. Haal vervolgens het velletje van de chorizo af en snijd deze in blokjes. Los kippenbouillonblokje op in 1 liter heet water. Voeg ook de Saffraan hieraan toe. 

Verhit in een grote paella- of hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de chorizo met de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg daarna ook de paprika en 3 (van de 5) tomaten toe en bak deze 1 minuut mee. Schenk vervolgens de helft van de bouillon erbij, zacht kokend, en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer het geheel af en toe door elkaar. Schep de snijbonen door de rijst en voeg de rest van de bouillon toe. Breng het tegen de kook. Draai het vuur laag, maar roer niet meer. De rijst mag dan tegen de pan aanplakken. Kook de rijst in 8 tot 9 minuten gaar.

Snijd de andere ui in halve ringen en laat deze vervolgens weken in water. Breng de andere tomaat op smaak met zout, peper en een halve eetlepel olijfolie. Schep voor het serveren de ui erdoor. Garneer de paella met de tomaten en breng eventueel op smaak met peper. 

Op zoek naar meer lekkere (Spaanse) recepten? Neem dan een kijkje bij de recepten van Jumbo.

Dit vind je misschien ook leuk