Dit zijn de mooiste regio’s voor een heerlijke busreis naar Spanje

door admin
Dit zijn de mooiste regio’s voor een heerlijke busreis naar Spanje

Tijdens een busreis door bijvoorbeeld Spanje kom je op de mooiste plekken terwijl je achteroverleunend geniet van het uitzicht. Bovendien kan de chauffeur je van alles vertellen over de verschillende bestemmingen en over wat er onderweg te zien is. Spanje is een groot land en ligt bezaaid met mooie regio’s. Daardoor kan het moeilijk zijn om te kiezen waar je precies heen wilt. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we de mooiste regio’s voor je op een rijtje gezet:

Spaans Baskenland

In het Noorden van Spanje ligt het betoverende groene Baskenland met zijn dominante bergen, authentieke sfeer en ruige kust. Deze regio wordt nog steeds vaak over het hoofd gezien maar heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Je kunt hier de prachtige steden San Sebastián, Bilbao en Vitoria bezoeken, een prachtige kustroute rijden langs de Golf van Biskaje en goddelijke ‘pinxtos’ eten in culinaire hoofdstad San Sebastián. Kortom; een geweldige bestemming voor een busreis in Spanje.

Catalonië en de Costa Brava

De Costa Brava maakt deel uit van de mooie regio Catalonië en is meer dan alleen zon, zee en strand. Daar kom je snel genoeg achter tijdens een busreis langs deze prachtige kuststrook. Er liggen hier tal van pittoreske dorpjes en steden met een authentieke sfeer en waar je het gevoel hebt terug te gaan in de tijd. Daarnaast is het binnenland van de Costa Brava prachtig. Met glooiende heuvels, besneeuwde toppen van de Pyreneeën en vergezichten over de azuurblauwe zee voel je je hier de koning te rijk!

Andalusië

Een van de mooiste regio’s in Spanje is toch wel het gevarieerde en zonnige Andalusië met zijn typische Spaanse cultuur. De meest prachtige steden liggen hier zoals Sevilla, Granada, Cordoba en Ronda. In Andalusië heerst een mix van culturen waar de echte Spaanse flamencomuziek een belangrijk onderdel van is. Ook de natuur is hier veelzijdig. Van de grootste woestijn van Europa bij Tabernas tot aan besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada; je vindt het in Andalusië allemaal. Lekker relaxen aan het strand is er ook niet moeilijk, bijvoorbeeld in de mooie kuststad Marbella of bij het surfersmekka Tarifa. Optimaal genieten!

Alicante en de Costa Blanca

Om aan de winter in Nederland te ontsnappen is er geen betere plek dan de betoverende regio Alicante en de Costa Blanca. Niet alleen kenmerkt deze regio zich door prachtige stranden en bruisende kustplaatsen. Er zijn ook tal van historische parels te vinden zoals Valencia (waar je heerlijke paella kunt eten) en de middeleeuwse bestemmingen Altea en Alcoy. En ook de levendige havenstad Alicante mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een busvakantie naar de Costa Blanca.

Galicië

Nog een redelijk onbekende Spaanse regio, maar zeker de moeite van een bezoek waard is Galicië. De ruige kust doet bijna denken aan Ierland of Schotland en de inwoners noemen zichzelf geen Spanjaarden, maar ‘Galiciërs’. Hier beleef je een heel ander Spanje dan je kent uit de clichéverhalen! Tijdens een busreis door Galicië kun je onder andere de mooie historische stad Vigo bewonderen, evenals het van de bekende pelgrimstocht Camino de Santiago bekende Santiago de Compostela, Lugo en Ourense. Geniet daarnaast van betoverende landschappen in een van de vele natuurgebieden, de ruige klifkusten, groene valleien en uitgestrekte stranden.

Welke regio in Spanje spreekt jou het meeste aan? Kies je favoriet en droom alvast van een onvergetelijke busreis in een van de mooiste landen van Europa!

Dit vind je misschien ook leuk