Het gemak van een creditcard tijdens je vakantie naar Spanje

door admin
Het gemak van een creditcard tijdens je vakantie naar Spanje

Zo is er altijd de financiële kant. Een vakantie kost geld, je wilt als je in een vreemd land bent altijd over je geld kunnen beschikken en betalingen kunnen doen, of dat nou met contant geld is of per bankpas.

Veel mensen zullen weten wat een creditcard is of er een of meerdere hebben. Creditcards worden niet alleen gebruikt door bedrijven, maar ook particulieren kunnen ze aanvragen. Een van de grootste voordelen van een creditcard is dat je online kunt shoppen, er auto’s in het buitenland mee kunt huren en er zelfs all-inclusive vakanties en vliegtickets mee kunt boeken.

Creditcards komen er in verschillende soorten en de gebruikte bedragen worden afgelost door middel van maandelijkse betalingen. De betalingen kunnen een vast bedrag zijn of een percentage van de som die je besteed hebt. Je kunt ook kiezen voor een prepaid creditcard.

Creditcard gebruiken op vakantie

Ga je op zakenreis of op vakantie dan is een creditcard heel handig om mee te nemen. Je krijgt namelijk een reisverzekering en creditcards worden wereldwijd geaccepteerd. Ook voorkom je dat je met teveel cash op zak loopt en hoef je je tegelijkertijd geen zorgen te maken dat je zonder geld komt te zitten.

Bij diefstal of verlies van je creditcard kun je meteen aan je bank vragen om de kaart te laten. Veel creditcards hebben een anti-fraudeverzekering waardoor als dieven er geld afhalen jij dit terugkrijgt. Verder kun je noodgeld toegeleverd krijgen in geval je creditcard gestolen is. De creditcardmaatschappij zorgt ervoor dat je snel weer over geld beschikt. Een creditcard is dus onmisbaar op vakantie. Je kunt er overal mee betalen, een hotelkamer mee reserveren en gemakkelijk een auto huren. 

Waar moet je op letten

Een creditcard is dus handig om mee te nemen, maar toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg voor genoeg saldo op je creditcard. Gebruik je creditcard zo min mogelijk als je niet op vakantie bent, betaal liever met een bankpas. Een creditcard kun je zien als een ‘reserve’ kaart, voor als je op vakantie gaat of voor momenten dat je geen geld op zak hebt. Creditcards hebben namelijk een bestedingslimiet en als je die overschrijdt moet je het terugbetalen. Bovendien kan de rente op de gebruikte bedragen fors zijn.

Gebruik je creditcard dus alleen als je in het buitenland bent. Neem alleen geld op indien dat nodig is. Geld opnemen met een creditcard kan duur zijn per transactie. Haal dus alleen in nood cash uit een geldautomaat met je creditcard. Ga je naar een ongebruikelijke bestemming, meld dit dan bij je creditcardaanbieder. Zij kunnen namelijk je kaart blokkeren als er verdachte betalingen worden gesignaleer die sterk afwijken van je normale bestedingspatroon. Creditcards hebben dus vele voordelen, maar een goed gebruik ervan heb je zelf in de hand. 

Dit vind je misschien ook leuk