Hoe bescherm ik mijn mobiele telefoon ook in Spanje tegen schade?

door admin
Hoe bescherm ik mijn mobiele telefoon ook in Spanje tegen schade?

Hoe duurzaam en technologisch vernuftig een GSM ook mag zijn, het kan altijd gebeuren dat het beschadigd raakt, door uiteenlopende oorzaken. En dat is iets wat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt vermijden als je er nog lang van wilt kunnen genieten.

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je GSM beschermd is tegen beschadiging? In het onderstaande overzicht vind je enkele handige tips!

De beste tips om je GSM te beschermen

Of je nu je GSM laat vallen, die per ongeluk uit je broekzak glipt of je hem in een woede-uitbarsting tegen de muur gooit – beschadiging aan een GSM is nooit leuk. Dit zijn de beste tips om zo’n situatie te vermijden:

1. Ga voor een degelijk beschermhoesje

Een van de beste manieren om je GSM optimaal tegen schade te beschermen, is door middel van een speciaal hoesje. Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende mogelijkheden: van plastic hoesjes die spotgoedkoop zijn tot dure wallethoesjes met een chique uitstraling, alles kan. Bij een speciaalzaak vind je hoe dan ook het hoesje dat je nodig hebt voor jouw merk en model. Van stevige hoesjes voor de Samsung Galaxy A20s tot beveiliging voor iPhones, het aanbod is tegenwoordig erg uitgebreid!

2. Bumpers zijn ook de moeite waard

Wil je de beveiliging van jouw mobiele telefoon nog een stapje verder nemen? Dan is een bumperhoesje ideaal. Het verschil met gewone hoesjes is dat bumperhoesjes aan de hoeken speciaal versterkt zijn, waardoor je GSM zelfs op zijn meest kwetsbare plaats toch goed beschermd is. Doorgaans kost zo’n hoesje een stuk meer dan een standaard model, maar je GSM is dan ook wel een stuk beter beschermd tegen vallen en stoten.

3. Houd je GSM in je binnenzak

Het risico op een kapotte GSM is zoveel groter als je je apparaat de hele tijd in je handen vasthoudt. Er hoeft meer één iemand tegen jou te lopen op staat, en voor je het weet ligt je GSM gebroken op de grond. Dit kan je voorkomen door je GSM zoveel mogelijk in je broekzak te bewaren, en nog beter in een binnenzak. Dit zorgt er niet enkel voor dat het risico op vallen kleiner is, maar ook zullen dieven je GSM niet zomaar kunnen pikken. Een win-winsituatie dus!

4. Maak je GSM regelmatig schoon

Hoewel een val of stoot waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak is van een kapotte GSM, kan het ook gebeuren dat deze beschadigd raakt door vuil of stof. Als er teveel vuiligheid tussen de casing van het apparaat raakt, dan zal dat de werking en levensduur ervan ook negatief beïnvloeden. Dit kan je voorkomen door je GSM regelmatig te onderhouden of dit door een specialist te laten doen. Kuis je scherm grondig of open het apparaat om te kijken of er zich geen overtollig vuil heeft opgehoopt, en je GSM is meteen beter beschermd tegen beschadiging. Doe ten slotte hetzelfde voor je hoesje om je apparaat er mooi en verzorgd te laten uitzien!

De beste manieren om je GSM tegen beschadiging te beschermen

Een GSM die goed tegen beschadiging is beschermd, die gaat natuurlijk veel langer mee. Ook is een verzorgde GSM met extra beveiliging gewoon aangenamer om te gebruiken. Gebruik de bovenstaande tips om zeker te zijn dat jouw GSM zelfs bij een val of stoot nog intact blijft. Het resultaat? Je kan veel langer van je nieuwe GSM genieten, waardoor je op de lange termijn dus ook heel wat geld bespaart!

Zou je de bescherming en het onderhoud van jouw GSM nog een stap verder willen nemen? Dan kan je altijd advies vragen bij een speciaalzaak of eventueel extra informatie zoeken op het internet. Vaak zijn er slechts enkele handige tips voor nodig om jouw GSM de bescherming te bieden die het nodig heeft, zodat je er financieel meer uit haalt én niet om de haverklap herstellingen moet doen! 

Om je mobiel nog beter te beschermen tegen schade zoals een gebarsten scherm, technische mankementen of diefstal kun je deze ook verzekeren. Vaak is het goedkoper en gemakkelijker om een nieuwe mobiele telefoon te kopen dan een oude te repareren. Voorkomen is dus beter dan genezen!

Dit vind je misschien ook leuk