Spaanse bedrijven besparen honderden Nederlandse studenten studievertraging

door admin
Spaanse bedrijven besparen honderden Nederlandse studenten studievertraging

Dit project voorkomt een studievertraging voor honderden studenten. De twee stagebemiddelingsbureaus, JongLeren.es en Dutch Students Abroad, organiseren normaal gesproken stages voor Nederlandse studenten in Málaga, Barcelona en Madrid. Naast het feit dat het in deze tijden van crisis studenten steeds moeilijker wordt gemaakt om een buitenlandstage te doen, groeit het stage-tekort in Nederland inmiddels ook enorm. Een gebrek aan stageplekken dus, maar ook aan internationalisering.

Online Business Journey

JongLeren.es en Dutch Students Abroad kwamen daarom samen met mboRijnland met de Online Business Journey, waarin honderden mbo-studenten vanuit verschillende studierichtingen online aan de slag gaan met opdrachten voor Spaanse bedrijven. Meer dan twintig Spaanse ondernemers hebben zich bereid gesteld om mee te werken aan dit unieke project, wat een win-win situatie oplevert: de studenten lopen geen studievertraging op doordat ze hun stage in aangepaste vorm kunnen doen, en de ondernemers profiteren op hun beurt van de kennis, kunde en creativiteit van de studenten.

Realistische opdrachten voor echte bedrijven

De Spaanse bedrijven, waaronder Activ8You, Costamundo, Mayan Monkeys Mijas, BarcelonaSail, House Focus en Roots&Roll schetsen elk voor een groep studenten een specifieke uitdaging of probleem waarmee zij op dit moment te maken hebben. De studenten gaan vervolgens in teams aan de slag met de uitdaging en doen daarmee relevante ervaring op in het bedrijfsleven. Dat doen zij niet alleen: ook Spaanse studenten uit Málaga en Madrid zijn aangehaakt, wat de internationale vaardigheden van de studenten extra op de proef stelt.

Kansen voor iedereen

Het unieke project dat JongLeren.es samen met Dutch Students Abroad organiseert, biedt voor alle partijen kansen: bedrijven krijgen waardevolle input voor actuele issues binnen het bedrijf, de betreffende school heeft een last minder en studenten lopen geen vertraging op, werken ondanks de onzekere tijden aan hun internationale ervaring en vaardigheden en hebben iets leuks om naartoe te werken. Klik hier voor meer informatie over het type projecten dat Jongleren.es organiseert.

Dit vind je misschien ook leuk