Welke cryptovaluta zijn populair in Spanje?

door admin
Welke cryptovaluta zijn populair in Spanje?

Mensen beginnen nu meer dan ooit de onbetrouwbare aard van fysiek geld te begrijpen. Dat is – samen met het toenemende vertrouwen dat mensen in cryptocurrencies hebben gesteld – een reden voor de exponentiële groei in waarde.

Dat Elon Musk een voor een astronomisch bedrag in cryptomunten heeft geïnvesteerd of dat de financiële dienstverlener Mastercard heeft aangekondigd betalingen met behulp van cryptocurrencies op zijn netwerk te gaan ondersteunen geeft een verdere boost aan het geheel.

Bovendien beginnen steeds meer landen, waaronder Spanje, het belang van crypto te erkennen. Over de ontwikkeling van cryptocurrency in Spanje horen we echter niet vaak veel nieuws.

Daarom lichten we hier de populairste cryptocurrencies in Spanje uit. Zo krijg je een overzicht van het landschap van cryptocurrency in Spanje. Zoals te verwachten is Bitcoin ook in Spanje enorm populair geworden dankzij de constante stijging in waarde. Naast de opmerkelijke opwaartse spiraal in waarde van Bitcoins is het feit dat Bitcoin functioneert op gedecentraliseerde technologie op basis van blockchain, een vertrouwenwekkend aspect.

Aangezien Bitcoin de eerste cryptocurrency was dient deze als katalysator voor de ontwikkeling van de rest van de crypto-industrie. Het is daarom ook logisch dat deze currency de hoogste waarde heeft bereikt in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Ethereum

Naast Bitcoin zijn ook andere cryptocurrencies bekend in Spanje. Verschillende alternatieven nemen snel toe in populariteit. Zo is Ethereum (ETH) daarvan een goed voorbeeld. Ethereum lijkt voor de meeste mensen op het eerste gezicht misschien wat op Bitcoin, maar de currencies  verschillen van elkaar in functionaliteit. Dat is het interessante van cryptocurrencies; ze zijn allemaal uniek en elk heeft iets anders te bieden. Ethereum wordt beschouwd als de op een na grootste cryptocurrency ter wereld, na Bitcoin.

Litecoin

Na Ethereum volgt Litecoin. Ook veel mensen in Spanje tonen interesse en investeren in deze cryptomunten met veel potentieel, waarvan ze hopen dat dat potentieel zich uiteindelijk manifesteert in een exponentiële groei. 

XRP

XRP is een ander alternatief dat veel aandacht krijgt en ook stevige tekenen van groei vertoont. Dan zijn er nog andere – minder bekende – alternatieven die geleidelijk aan kracht winnen doordat steeds meer mensen deze als een interessante investering gaan zien.

Alternatieven

Er bestaan verschillende andere cryptovaluta die hun eigen unieke functies te bieden hebben, zoals VeChain, Luna, Quant, Verge en nog veel meer. Op Coinmarketcap kunnen ze uitgebreid worden bestudeerd. Veel mensen zijn nog niet helemaal op de hoogte van deze uitstekende alternatieven, terwijl ze wel in het oog gehouden zouden moeten worden vanwege een mogelijk veelbelovende toekomst. Relatieve beginners in deze markt kunnen via Cryptobeginner.nl vast meer leren over cryptocurrency in het algemeen. 

Dit vind je misschien ook leuk