Autoverzekering voor Spanje

door admin
Autoverzekering voor Spanje

Is dat niet het geval, dan dien je er nog een aparte verzekering bij af te sluiten. In het algemeen geldt dat in een Europees land verzekerde voertuigen ook gedekt zijn tijdens het rijden in een ander l and. Wel kan het zijn dat de verzekeraar specifieke tarieven biedt voor een speciale dekking in een ander land. Daarbij is er de groene kaart, (International Motor Insurance Certificate) die de geldigheid van verzekeringen over alle Europese grenzen certificeert. Heb je deze kaart niet automatisch ontvangen bij het afsluiten van je autoverzekering, dan kun je deze aanvragen. Het bij je hebben van de groene kaart is niet verplicht, maar wel handig.

Een auto laten verzekeren is wettelijk verplicht en zorgt ervoor dat er in geval van schade veel financieel leed wordt voorkomen. De keuze is uit de basis WA–verzekering (wettelijke aansprakelijkheid of schade aan derden), maar er kan ook gekozen worden uit de casco verzekering die een veel ruimere dekking heeft.

Autoverzekering voor in Spanje

Het zonnige Spanje met haar rijke historie en vele bezienswaardigheden blijft aantrekkelijk om te bezoeken en het land leent zich bij uitstek voor een uitgebreide autovakantie. Ook voor zakelijke doeleinden wordt het land veel bezocht. Voor de groep personen die met een bedrijfsauto naar Spanje trekken is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers aan te raden. Mocht er onverwacht iets mis gaan, dan wordt het bedrijf niet op kosten gejaagd. Zo een autoverzekering voor Spanje kan bij de meeste verzekeraars als een aanvullende verzekering worden afgesloten. Dat is handig voor momenten waarop je vrij onverwachts naar Spanje moet rijden. Let wel op dat je om naar Spanje te reizen ook door andere landen komt. De verzekeraar zal je er dan ook op wijzen dat je daarvoor een aparte autoverzekering nodig hebt.

Met een gerust gevoel op reis

Het is daarbij altijd leuk wanneer je voor en tijdens je reis wat meer te weten kunt komen over de actuele situatie in Spanje. Dan heb je aanknopingspunten om een gesprek te beginnen. Dit valt zeker in goede aarde bij de lokale bewoners. Probeer dan wel een woordje Spaans te spreken, al is het met hulp van handen en voeten. Dat wordt erg gewaardeerd.

Mocht je trouwens in Spanje een leuke auto zien die je graag zou willen importeren, vergeet dan niet om een kenteken check te doen. Maak ook de autoverzekering in orde wanneer je van plan bent om met de auto terug te rijden naar Nederland.

Een goede voorbereiding voor een lange reis zorgt voor een gerust gevoel en voorkomt vervelende verrassingen. Met de juiste verzekering op zak, de route goed gepland en ook nog goed geïnformeerd met het laatste nieuws uit Spanje, is er maar weinig dat er mis kan gaan.

Dit vind je misschien ook leuk