Spaans eten in Nederland: zes restaurants uitgelicht

door admin
Spaans eten in Nederland: zes restaurants uitgelicht

Dan kunnen we binnen afzienbare tijd weer vakanties plannen, tickets boeken, reisverzekering checken en andere vormen van voorpret beleven. Tot die tijd zoek je Spanje gewoon op in Nederland. Hier een aantal tips voor wanneer de maatregelen verder worden opgeheven en de horeca in Nederland weer opoen mag. We beginnen in Groningen en gaan met de klok mee richting Alkmaar.  

Cervantes – Gedempte Kattendiep 23, Groningen

Het oudste tapasrestaurant van Groningen heet Cervantes. In dit naar Spaanse horeca gemodelleerde etablissement waan je je echt aan de Ramblas: niet alleen met heerlijke tapas, maar ook met sangria, Spaanse biertjes, wijnen, sherry’s en meerdere terrassen. De sfeer is er al net zo Spaans: ongedwongen, losjes en gezellig druk. Cervantes is normaal gesproken zeven dagen per week geopend.

El Corru – Poolmansweg 3, Enschede

El Corru serveert niet alleen tapas, maar ook de authentieke en vooral verse paella. Al het lekkers wordt op tafel getoverd door eigenaar Manuel Aristayeta, opgegroeid in Comillas in Cantabrië. Hij noemde El Corru naar het dorpsplein uit zijn jeugd, waar hij de gastronomie leerde kennen. Gelukkig nam hij al die kennis mee naar Enschede!

QUE Pasa – Dommelstraat 19, Eindhoven

De Dommelstraat is een levendige plek in Eindhoven. Bij QUE Pasa komen je vakantieherinneringen weer helemaal terug. Het interieur is compleet mediterraans, alle producten en ingrediënten zijn puur Spaans. QUE Pasa is al vijftien jaar dé tapasbar van de Lichtstad. Menig voetballer met Spaanse of Zuid-Amerikaanse roots schoof hier graag aan.

Pinchos – Markthal aan de Ds. Jan Scharpstraat, Rotterdam

Zoals de naam al doet vermoeden, serveert Pinchos heerlijke pinchos, maar ook tapas en meer lekkers. De Markthal is natuurlijk een happening op zich, laat staan wanneer je op het dakterras of aan de bar van Pinchos plaatsneemt onder het genot van het beste dat het Iberisch Schiereiland te bieden heeft: vlees, vis, vegetarisch of veganistisch.

Café Duende – Lindengracht 62, Amsterdam

Duende is de oudste tapasbar van Nederland en bevindt zich in hartje Jordaan. Over gezelligheid hoef je je dus sowieso niet druk te maken. Al meer dan een kwart eeuw eet je hier niet alleen tapas, maar geniet je ook van livemuziek en kun je er danslessen nemen. Ook als je alleen zin hebt in een prima glas Spaanse wijn, ben je hier altijd welkom.

Tapas & Co – Fnidsen 101, Alkmaar

In Alkmaar, de stad die in de Tachtigjarige Oorlog de Spanjaarden versloeg en verjoeg, vind je Tapas & Co: een sfeervol restaurant in het mooiste gedeelte van de kaasstad: d’Oude Stad. Warme en koude tapas, enchiladas, speciale koffiesoorten en daarna misschien nog een cocktail: de Spanjaarden zijn hier allang geen vijand meer!

Dit vind je misschien ook leuk