Spanje favoriet onder Europeanen die optimistisch zijn over reizen deze zomer

door admin
Spanje favoriet onder Europeanen die optimistisch zijn over reizen deze zomer

Een kleine meerderheid (56%) van de Europeanen is optimistisch gestemd over deze zomervakantie en verwacht dan weer te kunnen reizen. 27% van de ondervraagden geeft aan de komende zes maanden sowieso niet te willen reizen. Dit blijkt uit onderzoek van de European Travel Commission

De European Travel Commission heeft ontdekt dat een merendeel van de deelnemers aangeeft op vakantie te willen gaan vóór augustus 2021. Dit willen ze ofwel in eigen land, of in het buitenland. Met respectievelijk 79% en 64% van de ondervraagden die op reis willen, zijn de Polen en Italianen veruit het meest positief. Bij de Nederlanders en Duitsers bedraagt dit percentage 56%, terwijl dit bij de Spanjaarden zelf wat lager ligt op 54%.

Optimistisch door vaccinatie

De helft van de Europeanen is optimistischer gestemd over reizen en vakanties plannen nu ieder land is begonnen met de vaccinatie tegen het coronavirus. Spanje heeft als doel om voor eind augustus 70% van de bevolking gevaccineerd te hebben.

Op de vraag wat de favoriete bestemming zou zijn om naartoe te reizen, geeft 10,9% van de ondervraagden Spanje aan. Dit is het hoogste percentage van alle landen. Spanje wordt gevolgd door Italië (9%), Frankrijk (7%) en Griekenland (6,2%). Nederland staat op de laatste plek in de top 10. 2,9% van de ondervraagden heeft Nederland als favoriete vakantiebestemming.

Dit denken de Spanjaarden

Van de Spanjaarden zelf denkt bijna 54% dat ze deze zomer op reis willen gaan als de omstandigheden dat toelaten. Een derde van de ondervraagden geeft aan niet te willen reizen. Haast de helft van de mensen die op vakantie willen, wil die in eigen land doorbrengen deze zomer. 30% zegt op vakantie te willen gaan naar een ander Europees land. Over verre reizen blijven de Spanjaarden afwachtend. Slechts 6,3% zou het liefst een vakantie boeken buiten Europa.

Van de Nederlanders wil 56% op reis deze zomer, waarvan 28% in eigen land. Meer dan de helft wil naar een ander Europees land op vakantie. Zo’n 15% van de ondervraagden gaat het liefst op reis buiten Europa in de zomer van 2021. 20% van de Nederlanders blijft deze zomer thuis, ongeacht de situatie.

Zee en strand en camping

Meer dan een derde van de ondervraagden geeft aan het liefst een strandvakantie te boeken om even helemaal bij te komen. 34% geeft de voorkeur aan een vakantie vol zon, zee en strand. Haast 15% geeft de voorkeur aan een vakantie naar de natuur, voor activiteiten in de buitenlucht, bijvoorbeeld te ondernemen vanaf een camping.

Badminton blijft ook in 2021 één van de meest populaire campingsporten. Als je af en toe een potje speelt heb je het meest baat bij een lichtgewicht badminton racket. Ook een tafeltennistafel is op haast iedere camping wel te vinden. De natuurlijke vakantie wordt op de voet gevolgd door een culturele reis (13%), city break (12,3%) en op de laatste plek een wellness en relax vakantie (5,1%).

Dit vind je misschien ook leuk