Zo schrijf je een goed Spaans cv

door admin
Zo schrijf je een goed Spaans cv

Heb je plannen om in Spanje te gaan solliciteren? Uiteraard heb je dan een Spaans cv nodig. Een succesvol cv voor je banenzoektocht in Spanje moet er tiptop uitzien: ga daarom op zoek naar een professioneel cv template om een goede eerste indruk te maken. Een cv maken voor een Spaans bedrijf gaat net even anders dan een cv voor een Nederlands bedrijf. Lees hier waar je op moet letten bij het schrijven van een goed Spaans curriculum vitae.

Jouw cv in de Spaanse taal?

Wil je weten of je jouw cv in de Spaanse taal moet opstellen, dan kun je het beste naar de vacaturetekst kijken. Is de tekst geschreven in het Engels dan volstaat meestal een Engelstalig cv. Ga je solliciteren op een Spaanstalige vacature dan zul je een Spaans cv moeten schrijven. Grote kans dat het sollicitatiegesprek ook in het Spaans plaatsvindt dus kennis van de Spaanse taal is een must.

Indeling van een Spaans cv

Net als in Nederland is de meest gebruikelijke volgorde in Spanje de omgekeerd chronologische volgorde. De indeling van een Spaans cv dan ook als volgt:

  • Personalia
  • Opleidingen
  • Werkervaring
  • Overige onderdelen

Bij zowel je opleidingen als werkervaring zorg je ervoor dat je deze sorteert in teruglopende volgorde. De meest recente opleidingen en werkervaring komen bovenaan te staan en daarna werk je verder terug in de tijd.

Gebruik de juiste Spaanse terminologie

Om het je nog wat makkelijker te maken, vind je hieronder de indeling van een doorsnee Spaans cv met de juiste Spaanse termen.

Personalia = datos personales

Opleidingen = formación

Werkervaring = experiencia profesional

Stages = prácticas

Talen = idiomas

Overige informatie = información adicional:

Hobby’s en interesses = hobbies e intereses

Vaardigheden = habilidades

Persoonlijke competenties = competencias personales

Certificaten = certificados

Vermeld het nummer van je paspoort of ID

Bovenaan je Spaanse cv zet je je persoonlijke gegevens – datos personales. Deze bestaan uit je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer met landnummer en je nationaliteit. Een verschil met een Nederlands cv is dat je op een Spaans cv het nummer van je paspoort (número de pasaporte) of identiteitskaart (número de tarjeta de identidad) vermeldt. Als buitenlander in Spanje kun je daar je NIE-nummer plaatsen. 

Talen zijn van toegevoegde waarde

Solliciteer je als Nederlander bij een bedrijf in Spanje dan heb jij al een groot voordeel: je spreekt meerdere talen. Deze talenkennis kan zeer goed van pas komen en mag niet ontbreken op je Spaanse cv. De volgende termen helpen je om dit onderdeel verder in te vullen:

Talen = idiomas

Moedertaal = lengua materna

Buitenlandse talen = lenguas extranjeras

Vloeiend = fluido

Goed = bien

Basiskennis = conocimiento básico

Nederlands = Neerlandés

Zet de puntjes op de i

Met bovenstaande tips weet je hoe de indeling van een Spaans cv eruitziet en welke Spaanse termen je kunt gebruiken voor je cv. Een laatste tip: indien Spaans niet je moedertaal is, laat jouw cv dan nakijken door iemand die de Spaanse taal vloeiend spreekt. Zo verstuur je een foutloos Spaans cv!

Dit vind je misschien ook leuk