Testen op corona in het Nederlands aan de Spaanse Costa Blanca

door admin
Testen op corona in het Nederlands aan de Spaanse Costa Blanca

Toch hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn als je je vooraf maar goed informeert en weet waar je terecht kunt voor het afnemen van een coronatest (PCR- of antigeentest). Als dat dan in de buurt van je adres in het buitenland in je eigen taal kan, is dat wel zo gemakkelijk. Daarom is er nu goed nieuws voor wie een vakantie naar de Spaanse oostkust heeft geboekt of al in die omgeving verblijft.

Recent werd in het mekka van de onder Nederlanders en Belgen zeer populaire Spaanse vakantiekust Costa Blanca een Nederlandstalige teststraat geopend. Midden in Benidorm kan iedereen die voor een vlucht terug naar Nederland of België een PCR- of antigeentest nodig heeft, of wil weten of hij of zij besmet is met corona, terecht bij TestCoronaDirect.com. Omdat hier z’n grote vraag naar bleek te zijn, is wegens het succes nu ook een testlocatie geopend in het 45 kilometer noordelijker gelegen Javea (Xàbia in het Valenciaans). Op beide locaties worden antigeentests en PCR-tests afgenomen en krijg je een officieel PCR-reiscertificaat mee.

Hoe werkt het?

Na aankomst bij Test Corona Direct nemen de Nederlandssprekende medewerkers de test bij je af. Bij een antigeentest (Sneltest) krijg je het resultaat na ongeveer 15 minuten per e-mail. Bij een PCR-test krijg je het resultaat binnen 24 uur eveneens per e-mail. Is de testuitslag negatief, dan krijg je het reiscertificaat gelijktijdig met het resultaat per mail gestuurd.

Eenvoudig online afspraak maken

Afspraken maken gaat eenvoudig via de website: ga naar TestCoronaDirect.com Benidorm of TestCoronaDirect Javea en kies vervolgens het type test. Kies een datum en een tijd en vul daarna het formulier in. Nadat je de afspraak hebt vastgelegd krijg je per e-mail een afspraakbevestiging gestuurd.

Wat is de prijs?

Een antigeentest met certificaat kost 45 euro en een PCR-test met reiscertificaat kost 110 euro.

Waar is de testlocatie in Benidorm?

In Benidorm kun je je op corona laten testen op Plaza de SS. MM. Los Reyes de Espana, 8 (aan de zuidwestkant van het park L’Aigüera in Benidorm (Alicante). Klik hier voor het adres op Google Maps. Deze locatie is alle dagen van de week open van 8 tot 14 uur en van 16 tot 20 uur.

Waar is de testlocatie in Javea? 

TestCoronaDirect.com in Javea is te vinden in Clínica La Ermita, Ctra. de Jesus Pobre, 156. Zie ook de locatie op deze routeplanner. De testlocatie in Javea is geopend van maandag tot en met vrijdag van 14:30 tot 17 uur.

Dit vind je misschien ook leuk