Autovakantie naar Spanje: wat kun je allemaal meenemen onderweg?

door admin
Autovakantie naar Spanje: wat kun je allemaal meenemen onderweg?

Het is net wat jij het leukst vindt! Een voordeel aan een reis met de auto is in ieder geval dat je veel benodigdheden mee kunt nemen. We delen onze tips: dít kun je maar beter inpakken.

Boodschappen van thuis

Eerlijk is eerlijk: het is op vakantie best fijn om te kunnen genieten van eten of drinken waaraan je gewend bent. Je gaat ’s avonds dan misschien lekker uiteten, maar ’s ochtends wil je toch wel graag genieten van je favoriete thee of havermout. Dat is zo mooi aan een autovakantie: je kunt gewoon wat boodschappen meenemen. Bedenk waar je echt niet zonder kunt op reis en sla het in.

Misschien heb je zelfs nog profijt van een leuke aanbieding: nog een reden om dit te doen! Bekijk voor vertrek de AH folder om de aanbiedingen na te gaan, en ga nog even gauw langs de supermarkt om wat producten te halen, zoals overheerlijke aardappelen die in de aanbieding zijn of overgare kipschnitzels.

Zonnebrand

Zoals je gehecht kunt zijn aan bepaalde boodschappen, kun je tevens gehecht zijn aan je favoriete zonnebrand. En zonnebrand heb je zeker nodig in Spanje! De zon brandt hier flink, dus zorg dat je je goed insmeert. Door je eigen zonnebrand mee te nemen, ben je er zeker van dat je goed wordt beschermd. Als je voor een langere periode op reis gaat, kun je zelfs meerdere flesje meenemen: je moet je immers vaak insmeren! Met name in de zuidelijke regio’s, zoals Andalusië. Denk daarnaast aan een zonnebril – die komt je ook in de auto al van pas.

Voorzorgsmaatregelen voor de auto

Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar we noemen het toch: zorg dat je voorbereid bent op autopech. Neem bijvoorbeeld altijd voldoende water mee, zodat je iets te drinken hebt als je langs de weg moet wachten. Verder kun je denken aan verschillende veiligheidsspullen voor in de auto. In de auto in Spanje heb je onder andere een gevarendriehoek, een veiligheidsvestje en een reservewiel nodig. 

Spaans woordenboekje

Als je achter het stuur zit, heb je er niet zoveel aan – maar je medereizigers weten er wel raad mee: een Spaans woordenboekje! Je hoeft heus niet het hele boekje uit het hoofd te leren, maar het is wel handig om een aantal belangrijke woorden of zinnen te kennen. Zie dit verder als een stukje voorpret: door je met de taal bezig te houden, kom je al helemaal in de vakantiestemming!

Dit vind je misschien ook leuk