Spaanse chef verkozen tot beste van de wereld

door admin
Spaanse chef verkozen tot beste van de wereld

De prijsuitreiking vond afgelopen woensdag plaats in Amsterdam. Het merk ‘Spanje’ bereikt de top op culinair gebied dankzij de Madrileense chef Dabiz Muñoz, die is erkend als de beste chef-kok ter wereld. De eigenaar van het 3-sterrenrestaurant DiverXo in Madrid zei: “Het is de allergrootste vreugde om nummer één van de wereld te worden in de Best Chef Awards. Een ongelooflijke trots en verantwoordelijkheid. De verdomd beste!”, aldus de chef, die de erkenning omschreef als “een droom die uitkomt en die een erkenning is van vele jaren van creativiteit, toewijding, passie en heel hard werken.” Op zijn Instagram-pagina dankte de chef zijn team.

Muñoz is niet de enige Spanjaard die een prijs in ontvangst kon nemen, want 13 Spaanse chef-koks staan ​​in de top 100. Spanje neemt zelfs de eerste, derde, vierde en zesde plaats in. De erkende Spaanse chefs zijn de volgende:

1 Dabiz Munoz

3 Adonis Luiz Aduriz

4 Joan Roca

6 Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch (Disfrutar)

28 Martin Berasategui

31 Eneko Atxa

45 Paco Roncero

48 Angél León

54 Paco Morales

57 Quique Dacosta

59 Jordi Cruz

87 Antonio Romero

89 Diego Guerrero

Daarnaast won Joan Roca ook een van de speciale prijzen voor ‘Best Chef of Science’ voor de chef die opvalt op het gebied van onderzoek, experimentele technieken en transformatie.

De chef-kok Björn Frantzén, uit Zweden, is de op één na beste chef-kok in de lijst van de 100 geselecteerde, en won ook de prijs ‘Voted by all chefs’ gewonnen, terwijl de Baskische chef-kok Andoni Luis Aduriz, van restaurant Mugaritz, derde werd.

Dit vind je misschien ook leuk