Zeven spectaculaire dagtrips vanuit Marbella en Estepona

door admin
Zeven spectaculaire dagtrips vanuit Marbella en Estepona

Deze dagtrips liggen allemaal op maximaal anderhalf uur rijden van zowel Marbella als Estepona. Zowel de Middellandse Zee zelf, als het gevarieerde binnenland erachter bieden talloze mogelijkheden voor het beleven van bijzondere ervaringen. Voor sommige van deze tips heb je wat meer moed nodig dan de andere en hoogtevrees is in dit geval geen handige kwaal. Gelukkig worden op de locaties van deze zeven leuke dingen om te doen in de buurt van de Costa del Sol ook andere vormen van vermaak aangeboden voor de achterblijvers.

1. Langste tokkelbaan van Andalusië

In Alhaurín de la Torre (een klein uur rijden van Marbella en Estepona) ligt het recent geopende Sunview Adventure Park. Hier vind je de langste zipline van Andalusië van 1350 meter met een hellingsgraad van 10 procent. De afstand kan zittend of staand overbrugd worden en op het steilste stuk kan een snelheid tot wel 100 kilometer bereikt worden. Wie het niet aandurft kan beneden paardrijden of loungen op het mooie terras met een panoramisch uitzicht.

2. Ballonvaart Ronda

Ronda is zonder twijfel een van de meest charmante en pittoreske stadjes in Andalusië en heel Spanje. Het landschap is bovendien spectaculair en biedt daarom de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke ballonvlucht. Je exacte route wordt bepaald door de windrichting en de combinatie van de staalblauwe luchten boven de mooie Andalusische landschappen die in stilte aan je voorbijtrekken, geven je een ultiem vrij gevoel. Na de landing krijg je een heerlijke picknick.

3. Dagje Marokko

Hiervoor moet je wel vroeg opstaan, maar het loont de moeite. Vanuit Marbella en Estepona sta je binnen twee uur op een ander continent in een volledig andere wereld. Ervaar de sfeervolle Noord-Afrikaanse havenstad Tanger waar je geniet van een uitgebreide Marokkaanse lunch. Je bezoekt de historische medina, eventueel de grotten van Hercules en Kaap Espartel. Alleen de oversteek van Tarifa naar Tanger is al de moeite waard en met een beetje mazzel kruisen nog wat walvissen of dolfijnen je pad.

4. Walvissen kijken Tarifa

Over deze fascinerende zeedieren gesproken: In Tarifa (drie kwartier tot een uur rijden vanaf het westelijk deel van de Costa del Sol) bieden diverse bedrijven bootexcursies aan om dolfijnen en walvissen te spotten. Er is veel leven in de Straat van Gibraltar door de sterke stromingen en dat betekent veel voedsel voor deze meest tot de verbeelding sprekende zeedieren. De kans dat je ze ziet is met de ervaren kapiteins en gidsen heel groot. Als je geluk hebt kom je ook orka’s of zelfs een vinvis tegen. Buiten dat is het al erg speciaal om op een heldere dag vanaf het water zowel de Afrikaanse als Andalusische kust te kunnen bewonderen. Het beste seizoen om walvissen te kijken is van april tot en met oktober.

5. Naar de Rots van Gibraltar

‘Ga je aapjes kijken?’ is vaak de reactie als je zegt naar Gibraltar te gaan (bereikbaar binnen een uur vanaf Puerto Banús). En ja, apen zijn er zeker te zien én te voelen, als er onverwacht een op je hoofd springt. Maar er liggen ook fascinerende militaire getuigenissen van een woelige geschiedenis, een fraaie grot en adembenemende uitzichten op je te wachten. Dat niet alleen: ook rode dubbeldekkers, rode telefooncellen en heuse Bobby’s onder een staalblauwe lucht in zomerse temperaturen. Omdat Gibraltar een Brits overzees gebiedsdeel is, heb je je paspoort nodig. Trek wel een hele dag uit voor deze trip, parkeer je auto aan de Spaanse kant, wandel de grens over. Dit voorkomt lange wachttijden.

6. Bungeejumping

De enige plek waar je in de buurt van Marbella en Estepona kunt bungeejumpen is in La Ventanilla (Ronda). Hier spring je vanaf een brug over een droge rivierbedding. Durf je hogere sprongen aan dan moet je verder reizen. Bijvoorbeeld naar Aznacollár in de provincie Sevilla. Hier spring je van grotere hoogten (18 tot 27 meter) boven een diep meer en kun je ook samen jumpen. Heb je het warm, dan spring je zo het water in. Of je huurt na je sprong een kajak om de omgeving verder te verkennen en je adrenalinepeil wat te laten dalen.

7. Caminito del Rey

Het ‘paadje van de koning’ is, na een volledige make over in 2015 om de veiligheid van bezoekers te garanderen, verworden tot de bekendste attractie in het binnenland van de provincie Málaga. Bij de gemeente Ardales (1,5 uur rijden van Marbella) liggen prachtige stuwmeren die met elkaar worden verbonden door een kloof. Op 100 meter hoogte loopt hier een smal wandelpad. Een wiebelende hangbrug en een glazen doorkijkplateau maken de uitdaging compleet. Mensen met hoogtevrees. kunnen in de omgeving aan hun trekken komen in prachtig gelegen restaurants of op ‘normale’ wandelroutes.

Testen voor terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland moet je beschikken over een digitaal reiscertificaat. Op dit moment vereist het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken van alle terugkerende reizigers uit Spanje van 12 jaar en ouder een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs. Dat testbewijs wordt geaccepteerd als je een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag hebt van maximaal 48 uur oud of als je een negatieve antigeentestuitslag hebt die maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen. Een zelftest is niet toegestaan.

Lees ook: Alles over coronatests in Spanje

Testen op corona aan de Costa del Sol

Waar vind je een betrouwbaar testbedrijf als je niet bekend bent in je vakantieomgeving? Het Nederlandse bedrijf Salutlabs heeft hier een oplossing voor gevonden en testen op corona in Marbella en Estepona heel eenvoudig voor je gemaakt. Je hoeft namelijk nergens heen, maar een koerier van het bedrijf brengt een doe-het-zelf-testpakket bij je thuis, in je hotel of appartement en zelfs bij je jacht als je in een van de havens van Marbella of Estepona voor anker ligt. In het testpakket zit een niet-invasieve PCR-speekseltest of antigeentest. Na het testen – je bent binnen 15 minuten klaar – neemt de chauffeur de kit weer mee. Binnen 24 uur ontvang je het resultaat met officieel reiscertificaat per e-mail. Kijk op de website van Salutlabs voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk