Minen van cryptocurrency

door admin
Minen van cryptocurrency

Om dit te kunnen doen heb je een computer nodig die aan blijft staan en blijft draaien. Op die manier zullen verschillende computers transacties verifiëren en hiervoor ontvangen zij beloningen in de vorm van cryptocurrency. Door op deze manier het netwerk te helpen krijg je als beloning cryptocurrency uitbetaald.

Dat klinkt natuurlijk reuze aantrekkelijk, want je verdient digitale munten die echt geld waard zijn, terwijl je er alleen je computer voor hoeft aan te laten staan? In werkelijkheid ligt het echter iets gecompliceerder dan dat en is het niet zo makkelijk.

Daarbij kun je minen op verschillende manieren, met mining software of hardware, of via een zogenoemde mining pool. Bij dat laatste minen meerdere mensen samen, en verdelen ze uiteindelijk de beloningen die daaruit voortvloeien onderling. Voor de eerste twee varianten zul je bijvoorbeeld een goede computer (hardware) nodig hebben, of bepaalde programma’s (software) moeten installeren.  

Zijn er kosten aan minen verbonden?

In principe hoeft minen je niets te kosten, maar om het goed te doen en rendabel te maken zul je wel enorm veel energie moeten verbruiken. Wanneer je er echt iets aan over wilt houden zul je het bovendien met meerdere computers moeten doen. Daarom is het vandaag de dag voor mensen alleen bijna niet meer rendabel. Bovendien vergt het enorm veel van je computer, wat een negatieve invloed heeft op de levensduur hiervan.

Wordt je er echt voor beloond?

Handelen mag dan tegenwoordig erg makkelijk gaan op websites zoals Bitcoin Era en andere soortgelijke platformen, minen is in de loop der jaren juist moeilijker geworden. Daar waar het in de beginjaren van crypto en Bitcoin nog vrij eenvoudig was om veel digitale munten te minen als je wist hoe dit moest, is het in de loop der jaren steeds lastiger geworden. Dat komt ook omdat de concurrentie vele malen groter is, waardoor je meer moet investeren in de juiste apparatuur, en vaak speciale software moet gebruiken om succesvol te kunnen zijn.

Zelfs als je jouw eigen computer gebruikt om te minen, weet je niet bij voorbaat zeker dat je er ook voor beloond zult gaan worden. Alleen de beste miners, en dus degene die over de beste apparatuur en software beschikken, zullen beloningen krijgen. Daarom is het als individu tegenwoordig echt heel lastig om bekende digitale valuta zoals Bitcoin te kunnen minen en er iets aan over te houden. 

Is het nog wel aantrekkelijk om nu te minen?

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat minen een aantal jaren geleden stukken aantrekkelijker was. Zeker met de prijzen van nu in het achterhoofd, al wist toen uiteraard nog niemand dat het zoveel op zou gaan kunnen leveren. Maar omdat je toen als miner simpelweg veel meer coins in korte tijd kon minen, was het aantrekkelijker om in de apparatuur te investeren waarmee je dit kon doen, en had je bovendien minder geavanceerde apparatuur nodig om dit te doen.

Dit vind je misschien ook leuk